Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor Bitcoin Başvuruları Hakkında Konuştu: Yerimiz Sağlam İması!

Yazılım şirketi MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Michael Saylor 2 Ağustos tarihinde Bloomberg‘e verdiği bir demeçte, spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması durumunda yaşanabileceklere dair yorumda bulundu. Saylor, BlackRock ve Fidelity gibi trilyon dolarlık aktörlerin piyasaya girmesi durumunda bile MicroStrategy’nin sektör içinde konumunu sağlam bir şekilde koruyacağını ve şirket olarak yerlerini sağlam olduğunu ima etti.

Kendi şirketini müşterilere daima daha iyi alternatifler sunacak bir spor arabaya benzeten kurucu, diğer trilyon dolarlık şirketler içinse bir süper tanker benzetmesi yaptı. Her ne olursa olsun spot Bitcoin başvurularının onaylanması durumunda piyasaya can geleceğine inanan Saylor, bu durumun milyarlarca dolar yatırımı Bitcoin’e çekeceğini vurguladı.

Saylor, aktif bir şirket olarak vadeli Bitcoin işlemlerini de müşterilerine sunabildiklerini hatırlatırken bunu spot Bitcoin ETF sahiplerinin yapacağını belirtti.

Faaliyet gösteren bir şirket olduğumuz için kaldıraçtan yararlanabiliyoruz, ki bunu bir ETF yapamaz, dolayısıyla bunu tüm ekosistem için faydalı olarak görüyoruz.

Spot Bitcoin ETF’e göre kendilerinin daha iyi tercih olacağını öne süren Saylor ayrıca Bitcoin alım stratijisine geçtiğinden bu yana şirket değerinin %254 arttığına Bitcoin’in ise %145 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Öte yandan şirketin 750 milyon dolarlık A sınıfı hisse satarak daha fazla Bitcoin alacağını onaylayan Saylor, yatırımcılarına daha iyi hizmet vermek ve piyasada aktif rol oynamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. Kurucu, halihazırda 152.800 BTC tutan şirketinin nihai amacının biriktirebildikleri kadar fazla BTC biriktirmek olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!