Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’da Bir İlk: Bu Borsaya Yeni Kurallar Çerçevesinde Lisans Verildi!

Kripto para borsası HashKey, perakende müşteriler için Hong Kong’dan lisans alan ilk kurum olarak kayıtlara geçti.

Hong Kong’un kripto para merkezi olma yolundaki serüveninde perakende müşteriler için lisans alan ilk şirket kripto para borsası HashKey oldu. Borsanın resmi sosyal medya hesabından paylaşılan gönderide, perakende hizmetleri sunmak için Tip 1 ve 7 lisanslarının yükseltildiği beyan edildi.

Büyük haber! Hong Kong’da lisanslı bir kripto para borsası olan HashKey Exchange, perakende hizmetleri sunmak için tip 1 ve 7 lisanslarını yükseltti. Artık tüm kullanıcılar güvenli ve basit bir ticaret deneyiminin keyfini çıkarabilir!

HashKey bu güncellemeyle birlikte Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından Tip 1 (Menkul kıymetlerde işlem yapma) ve Tip 7 (Otomatik ticaret hizmetleri sağlama) lisanslarına erişmiş oldu. Borsanın ayrıca Hong Kong Şirketler Sicili tarafından verilen Trust veya Company Service Provider (TCSP) lisansı da bulunuyor.

Hong Kong, kripto para şirketlerinin perakende müşterilere hizmet verebilmesi için sağlanan yeni lisanslama koşullarını 1 Haziran’da yürürlüğe koymuştu. Atılan bu adımın, Hong Kong’un dünya çapında kripto para merkezi olması yolunda önem teşkil ettiği vurgulanmıştı.

Kripto para borsası geçtiğimiz süreçte Hong Kong merkezli bir gönüllü lisanslama programına katılarak bu güne kadar uzanan süreci başlatmıştı.

Hong Kong’da benzer bir lisans almaya uyumlu bir diğer kripto para borası ise OSL olarak karşımıza çıkıyor. OSL’nin de yakın zamanda tıpkı HashKey gibi bireysel müşterilere hizmet sağlayabilmek için lisansını yükseltmesi bekleniyor. Söz konusu perakende hizmetler şimdilik sadece  Bitcoin (BTC)Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin’in (USDC) spot işlemlerini kapsıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!