Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood İkinci Çeyrek Raporunu Açıkladı: Kripto Gelirlerinde Büyük Düşüş!

ABD merkezli kripto para ve hisse senedi alım-satım platformu Robinhood, ikinci çeyrek bütçe raporunda kripto gelirinin düştüğünü bildirdi.

Popüler alım-satım platformu Robinhood, ikinci çeyrek bütçe raporunu açıkladı. Raporda, şirketin kripto gelirlerinin ilk çeyreğe kıyasla %18 düşerek 38 milyon dolardan 31 milyon dolara gerilediği görüldü. Şirket tarafından rapor dahilinde yapılan açıklamada, her ne kadar kripto sektörü üzerindeki hacimlerde düşüş yaşansa da ekosistem için üretmeye ve geliştirmeye devam edecekleri açıklandı.

Geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamada kripto işlem hacminin mayıs ayında nisan ayına kıyasla %43 düştüğünü bildiren Robinhood’un mayıs ayı kripto geliri 2022 yılına oranla %68 düşük olduğu açıklandı.

Platfrom ayrıca gözetimleri altında tutulan kripto para miktarının değişmediğini ve 11,5 milyon dolar olduğunu belirtti. Raporun detaylarında işlem yapan kullanıcı sayısının %6 düştüğü ve kullanıcı başına nominal hacimlerin ise %15 azaldığı ifade edildi. Robinhood’un toplam net gelirleri ise bu yılın ilk çeyreğine göre %10 artarak 486 milyon dolara yükseldi.

Robinhood, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Binance ve Coinbase’e açtığı davaları takiben menkul kıymet olarak nitelendirilen tüm kripto paralar için sunduğu hizmetleri sonlandırmıştı. Robinhood halihazırda Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Avalanche (AVAX) dahil olmak üzere 15 farklı kripto para birimi için hizmet vermeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!