Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’dan Binance ve Coinbase Davalarındaki 3 Altcoin İçin Delist Kararı!

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood, SEC’nin Binance ve Coinbase’e açtığı davaların ardından Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana’yı (SOL) delist etme kararı aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase davaları sektörde negatif etkiler yaratmaya devam ediyor. Son olarak bu dava kapsamında bünyesinde yer alan 19 kripto parayı inceleyeceğini belirten Robinhood, Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) için delist kararını açıkladı.

Borsa tarafından kısa süre önce yapılan resmi açıklamada, söz konusu 3 kripto paranın 27 Haziran günü platformdan kaldırılacağına yer verildi. Kullanıcılar belirtilen tarihe kadar bu üç kripto paranın alım-satım ve yatırma-çekme işlemlerine devam edebilecekler. Belirtilen tarihe kadar bu üç kripto parayı satmayan ya da platformdan çekmeyen kullanıcıların varlıkları otomatik olarak satılacak ve hesap bakiyelerine dolar cinsinden eklenecek.

Söz konusu davalar kapsamında SEC, 19 altcoin’i menkul kıymet olarak kabul etmişti. Robinhood ise buna karşılık olarak davada yer alan ve alım-satım hizmeti verdiği ADA, MATIC ve SOL’u delist eteme kararı aldı.

Robinhood, sadece bu üç kripto paranın etkilendiğini belirtirken geriye kalan 16 kripto paranın süreçten hiçbir şekilde etkilenmeyeceği vurgulandı.

Robinhood; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Aave (AAVE), Avalanche (AVAX), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Chainlink (LINK), Compound (COMP), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Stellar Lumens (XLM), Tezos (XTZ), Uniswap (UNI), USD Coin (USDC) varlıkları üzerinde hizmet vermeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!