Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Geliştirici Şirketi ADA İçin SEC’nin Menkul Kıymet İddialarını Reddetti!

Cardano (ADA) ağı geliştiricisi Input Output Global (IOG), SEC tarafından menkul kıymet olarak nitelendirilen ADA için iddiaları reddetti. 

Cardano geliştiricisi IOG 7 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ADA’yı menkul kıymet olarak nitelendirmesine karşı çıktı.

Geliştirici SEC’nin hafta başında Coinbase ve Binance’e karşı açtığı dava dosyalarında ADA’yı menkul kıymet olarak nitelendirmesinin hata olduğunu öne sürdü. Dosyaların birçok olgusal yanlışlık içerdiğini iddia eden IOG, ADA’nın yasalara göre menkul kıymet sayılamayacağını belirtti.

ADA ABD menkul kıymet yasaları çerçevesinde menkul kıymet değildir. Hiçbir zaman olmadı.

Kripto para sektörüne dair sorumlu bir regülasyon yapılması için öncelikle blockchain teknolojisinin anlaşılması gerektiğini dile getiren IOG bu konuda inovasyonu engellemeyen ve tüketici korumasına önem veren bir regülasyon çerçevesi geliştirilmesi konusunda iş birliğine hazır durumda olduğunu belirtti. IOG ayrıca SEC’nin ifadelerinin bu konuda kat edilmesi gereken çok yol olduğuna dair bir işaret niteliği taşıdığını da ifade etti.

Yaptırım yoluyla regülasyonun hem blockchain sektörünün hem de tüketicilerin hak ettiği netliği sağlamayacağına dikkat çeken IOG, doğru regülasyonun kullanıcıları koruyacağını ve insanların sektörde faaliyet gösterebilecekleri makul bir çerçeve oluşturacağını savundu.

SEC Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda toplam 20’den fazla kripto paranın menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %12,5 değer kaybeden ADA, son 24 saat içerisinde %3,4 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,315 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!