Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’dan SBF-Twitter Haberlerine Sert Çıkış: Yalandan İbaret!

Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk, iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in (SBF) Twitter yatırımı olduğuna dair çıkan iddiaları yalanladı.

Elon Musk ile Sam Bankman-Fried tarafından finanse edilen küresel bir haber kuruluşu olan Semafor‘un paylaştığı içerik ortalığı karıştırdı. Twitter’ın SBF’den 100 milyon dolar yatırım aldığını öne süren habere Musk’dan sert tepki geldi. Ayrıca haberin detaylarında ikili arasında daha önce bildirilmeyen mesajlaşmalara atıfta bulunuldu.

Musk’ın sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasından önce Musk ve SBF arasında geçen mesajlaşmalar, Semafor’a göre ortak bir yatırımın söz konusu olabileceği anlamına geliyordu.

Musk, Semafor’u yalan haber yapmak ve çıkar çatışmasının merkezinde yer almakla suçlayarak şu ifadelerde bulundu:

Söylediğim gibi, ne ben ne de Twitter SBF/FTX’ten herhangi bir yatırım almadık. Haberiniz bir yalandan ibaret. Gazetecilik etiğiniz çöp. SBF sizin yüzde kaçınıza sahip?

Karşı çıkışının ardından Musk, Twitter üzerinden paylaştığı bir görselde SBF’nin Semafor’un en büyük yatırımcılarından biri olduğunu ortaya koydu. Karşı çıkışının devamı niteliğinde konuşan Musk, “SBF’nin daha önce halka arz olmuş bir şirket olan Twitter’da hissesi olabilir ancak özel bir şirket olarak, hayır. Böyle bir şey yok” dedi.

İddiaların merkezin yer alan mesajlaşmalar ve 100 milyon dolarlık yatırımın gerçek olduğuna dair bir başka benzer haberde Business Insider tarafından geldi. Semafor ile ağız birliği yaparak Musk’ın kendisine gönderilen ve FTX’in yatırımını açıklayan bir mesaja “Hoş Geldiniz” yanıtı vermesini işaret eden Bussinies Insider, yatırımın doğruluğunu savundu.

Musk söz konusu içeriği de aynı şekilde yalanlayarak “Yanlış. Ayrıca Business hala gerçek bir yayın değil. Sadece pes et.” şeklinde bir tweet ile cevapladı. Twitter tarafından doğrulanan ve bir kripto şirketinden gelen tek yatırımın CZ tarafından sunulan ve Musk tarafından kabul edilen 500 milyon dolarlık teklif olduğu biliniyor. Ancak bu yatırımın şartları kamuya açık değil ve detayları bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!