Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kapatılan Kripto Borsasının Cüzdanında Yıllar Sonra Hareketlilik: Neler Oluyor? 10 Bin BTC’lik Transfer!

Mt. Gox’a 2014 yılında düzenlenen siber saldırıdan elde edilen varlıkların bir kısmını bünyesinde barındırdığı için kapatılan Rus Bitcoin borsası BTC-e, binlerce kripto parayı transfer etti.

Chainanlysis 23 Kasım tarihinde resmi blog sayfasında paylaştığı raporda, BTC-e borsasındaki neredeyse tüm Bitcoin mevduatına denk gelen 10.000 Bitcoin’in bir grup kişisel cüzdana ve ödeme servislerine gönderildiğini ortaya çıkardı. Yaklaşık 165 milyon dolar değerinde olan kripto paraların 7 yıldır hareket ettirilmediği belirtildi. BTC-e, Mt. Gox’un uğradığı siber saldırıda çalınan fonların aklanması dahil bir dizi kara para aklama suçuyla suçlanarak 2017 yılında ABD yetkilileri tarafından kapatılmıştı.

BTC-e kapandığı 2017 senesinde yaklaşık hala önemli miktarda Bitcoin’e sahipti ve 2018 yılının Nisan ayında borsadan 30.000’den fazla Bitcoin taşındı. Bu Bitcoinlerin önemli bir kısmı OTC borsası Suex’e gönderildi.

O tarihten bu yana borsaya ait cüzdanı kontrol eden kişiler zaman zaman nakde geçmek veya kullanmak için farklı hedeflere küçük miktarda transferler yaptı. Yakın zamanda yaşanan 10.000 Bitcoin transferinden önce yaşanan son büyük transfer, 2021 yılının Ekim ayında gerçekleştirilmişti.

Öte yandan 23 Kasım tarihinde yaşanan para çekme işlemi ise BTC-e tarihinin en büyük para çekme işlemi oldu. BTC-e, ekim ayının 26’sında borsanın halefi olduğu anlaşılan WEX isimli bir başka kripto para borsası aracılığıyla kripto para kabul eden bir elektronik ödeme sistemi olan Webmoney’e küçük miktarlarda Bitcoin gönderdi. BTC-e, 23 Kasım tarihinde gerçekleşen para çekme işlemlerinden iki gün önce cüzdandan bir test ödemesi yaptı.

Gönderilen Bitcoinlerin 9.950 tanesi kişisel cüzdanlarda kalırken diğer kısmı bir dizi aracı aracılığıyla iki büyük borsada bulunan dört cüzdana taşındı.

Öte yandan Cryptoquant CEO’su Ki Young Ju konuyu sosyal medya hesabında ele aldı ve 65 Bitcoin’in HitBTC borsasına gönderildiğini ortaya çıkardı. CEO, HitBTC’ye ilgili hesabın dondurulması yönünde çağrıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!