Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten Para Bekleyenleri Üzecek Haber: İflas Davası Yıllarca Sürebilir!

Uzman avukata göre FTX’in iflas davası düşünüldüğünden çok daha uzun sürebilir.

Markowitz Ringel Trusty & Hartog’un avukatlarından Alan R. Rosenberg, FTX’in iflas davasına ilişkin konuştu. Açıklamasında söz konusu davanın yıllarca sürebileceğini belirtirken gerekçe olarak alacaklı taleplerini ve toplanmaya çalışılan 8 milyar dolardan fazla parayı gösterdi.

FTX’in iflas etmeden önceki haftalarda ve aylarda ödediği parayı geri almak için birden fazla “clawback” talebi veya davası açtığını işaret eden Rosenberg, para talep edilen kurumların devasa avukat orduları olduğunu belirtti.

Bu geri ödeme sürecinin en iyi ihtimalle mahkeme dışı müzakere aracılığıyla çözülebileceğini belirten deneyimli isim, bu müzakere süreçlerinin bile yıllar sürebileceğini vurguladı. Ayrıca kripto paralar üzerinden yapılan ödemeler uzun süre sonra geri ödenmeye çalışıldığında ortaya ciddi fiyat farklılıkları çıkıyor ve ödemenin hangi fiyatlar üzerinden yapılacağı da ayrı bir tartışma başlığı oluşturuyor:

Bu transferlerin bazılarının muhtemelen çok önemli olduğu ve bazılarının kendilerini savunma konusunda çok yetenekli olduklarından emin olduğum büyük kuruluşlara yapıldığı göz önüne alındığında, bunlardan bazılarının geri ödeme süresinin uzun süre devam etmesi çok olası görünüyor.

Rosenberg bu muazzam büyüklükte kripto para davalarının er ya da geç çözüme kavuşacağını ve nihayetinde hukuk sistemi için örnek teşkil edecekler neticeler elde edileceğini ifade etti.

Öte yandan FTX’in başında ABD İç Gelir Servisi (IRS) baskısı bulunuyor. IRS geçtiğimiz dönemde FTX’in yaptığı işlemleri işaret ederek borsanın 24 milyar dolarlık vergi borcu olduğunu belirtmişti. FTX cephesi bu suçlamayı tümüyle reddetse de sürecin yasal boyutu muhtemelen uzayacak.

Özellikle kripto para piyasasındaki son artışlar FTX’in alacaklılarına ödeyebileceği tutarı 1 dolara 0,80 dolar noktasına çıkardı. Alacaklılar 2024 yılının ilk çeyreğinde geri ödeme bekliyor. FTX son olarak mahkemeye sunduğu başvuruda, alacaklılarına Bitcoin başına 16.500 dolar ödemeyi teklif etmişti. Bu teklif alacaklılar tarafından sıcak karşılanmazken müzakere süreci devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!