Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 Ülkeleri, Uluslararası Kripto Para Birimi Vergilendirmesi Konusunda Beyanname İmzaladı

Buenos Aires‘de devam eden G20 konferansı, kripto para sektörü için ilginç  sonuçlar üretebilecek bir karara vardı. Konferansa katılan ülke temsilcileri, kripto para birimleri ile ilgili vergi problemini çözmek odaklı yeni bir kararname imzaladı.

Finance Magnates kaynağının aktardığı habere göre, ilgili politikacılar kripto para birimlerinin vergilendirmesi üzerine çalışacakları bir belge imzaladılar ve söz konusu iş karara bağlanana kadar iş birliği içerisinde çalışmaya devam edecekler.

Vergilendirmenin 2020 Yılına Kadar Çözülmesi Bekleniyor

Liderlerin imzaladığı bildiriye göre, sınır ötesi işlemlerin de vergiye bağlanacağı uluslararası bir sistem geliştirilecek. Bu gelişmenin önemli olma sebeplerinden birisi de, yerel bir hükümetin kendi sınırları içerisinde fiziksel bir varlığı olmayan yabancı bir şirketten, yapılan sınır ötesi işlem için vergi alamıyor olmasından kaynaklanıyor. Ancak jiji.com isimli Japon medya kaynağının aktardığı habere göre,  son zamanlarda bu yöntem özellikle kripto para birimleri sayesinde vergi ödememek için kullanılma konusunda artış yaşadı ve bu durum hükümetleri rahatsız etmeye başladı.

Yeni bildiriye göre ise, bütün G20 ülkeleri konu hakkında kendi tekliflerini sunacak ve ülkeler konu hakkında iş birliği yapmaya devam edecek. Uluslararası kripto para vergilendirmesinin 2020 yılına kadar son versiyonuna kavuşmuş olması planlanmakta.

Fransa ve Japonya gibi bir çok ülke, uzun bir süredir bu konunun çözüme ulaştırılması konusunda çalışmalar düzenlemekteydi. Ekim ayında, G20’nin danışma kurulu kripto para birimlerinin dünyanın ekonomik istikrarı için bir tehdit olduklarını açıklamıştı. Kurul, kripto para birimlerinin kurusal bir boyut almasının, güvensizlik yaratabileceğinin altını çizmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Cengiz
    Posted 02 Aralık 2018 - 15:59 15:59

    Ne vergisi be kardeşim…
    Bir yılda %90 para kaybettik ..
    Kim para kazanıyor ki vergisini ödesin..
    Bitcoin e girmeyi düşünen arkadaşlarıma sesleniyorum lütfen bitcoinden uzak durun lutfen boş iş bu işler

Leave a comment