Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirin Labs’ın Beklenen Blockchain Telefonunun Özellikleri Tanıtıldı

158 Milyon dolarlık bir fonlama alan blockchain startup firması Sirin Labs, çok beklenen ”blockchain akıllı telefonu’‘ FINNEY‘in teknik özelliklerini tanıttı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Barselona içerisindeki bir etkinlikte tanıtılan telefonu tanıtan kişiler arasında, dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi de vardı. Messi, Sirin markasının reklam elçisi olarak biliniyor ve daha önce de firma ile ilgili reklam yapmıştı.

FINNEY Özellikleri

FINNEY cihazı, iPhone üreticilerinden de olan Foxconn International Holdings (FIH) tarafından üretildi ve Qualcomm Snapdragon 845 işlemcisi, 6 GB Ram, 6 İnç ekran, 12 megapiksellik ön ve 8 megapiksellik arka olmak üzere iki kamera ve 128 gb depolama gibi özelliklere sahip. Yazılım tarafında ise cihaz Android’in Google onaylı bir fork’u olan Sirin OS sistemini kullanıyor ve sistemin ”ultra güvenli” olduğu belirtilmekte. Söz konusu yazılım firmanın ilk ‘aşırı pahalı” cihazı olan SOLARIN’de de kullanılmıştı.

Firma kendi cihazlarının yanı sıra, söz konusu yazılımı başka ürünlerde kullanmayı ve diğer şirketlerle anlaşmayı da planladığını ifade etti. Mobil cihazlardaki ”kripto para birimi kullanımı ve depolaması” ile ilgili güvenlik sorunlarını aşmak için özellikle Android’i modifiye ettiklerini belirten firma yetkilileri, cihazın işletim sisteminin makine öğrenimine sahip olduğunu ve ağ, kötü amaçlı yazılım, cihazın güvenliği gibi unsurlara karşı denetim yapabilmeyi öğrendiğini aktardı.

Cihazn kendi içerisinde gelen çevrimdışı (cold wallet) depolama cüzdanı da bulunuyor. Cihazın üzerinde bulunan ”güvenli ekran” bölmesi ile, özel anahtarlar herhangi bir internet bağlantısına maruz kalmıyor ve kullanıcının cihazın üst bölmesini kaydırması gerekiyor.

Bunun yanı sıra cihazın içerisinde direkt olarak şirkete ait bir kripto para borsası olduğu ve buradaki fiyatların CoinMarketCap’ten çekileceği vurgulandı. Fiyat ise daha önce iyasaya sürülen ve 16.000 dolar olan SOLARIN’e kıyasla, çok daha ucuz bir fiyat olan 999 dolar olarak belirlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment