Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gala Games, Blockchain Oyunlarına ve NFT’lere 5 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Non-fungible token (NFT) sektöründeki varlığını artırmayı planlayan Gala Games (GALA), bu hedefleri doğrultusunda 5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Gala Games 7 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, Las Vegas merkezli bir start-up’ın müzik, film ve tema parkı NFT’lerine yatırım yapacağını söyledi.

Gala Games’in NFT genişlemesinde yatırım yapacağı 5 milyar doların 2 milyar dolarlık kısmını blockchain oyunlarına harcaması planlanıyor. Gala Games’in kalan 1’er milyar dolarlık kısımlarla ise film, müzik ve tema parkı NFT’lerine yatırım yapacağı söyleniyor.

Çıkarmayı planladığı NFT’ler Opensea ve LookRare dahil olmak üzere birçok NFT pazar yerlerinde alınıp-satılabilir olacak.

Planlanan yatırımla alakalı Gala Games Blockchain Başkanı Jason Brink: “Bu gelişmeler Gala topluluğuyla paylaştıklarımızdan birkaçıydı.” dedi.

Bazı insanlara göre; bu açıklamalarla hemen hemen aynı zamanlara denk gelen ünlü rapçi Snoop Dogg’un yeni albümünü NFT platformunda yayınlayacağını söylemesi üzerine akıllara Gala Games ile anlaştığı düşüncesi uyandırdı.

Gala Games kısa süre önce kripto yatırım şirketi C2 Ventures ile birlikte blockchain oyunları geliştiren projelere yatırım yapmak amacıyla 100 milyon dolarlık fon başlatmıştı.

Son yedi günlük periyotta bitcoin fiyatının toparlanmasıyla birlikte yaklaşık %67‘lik değer kazanan Gala Games’in yerel token’ı GALA, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 0,3392 dolardan işlem görüyor. GALA, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 51. kripto para olarak yer alıyor. Coin’in günlük işlem hacmi ise 1.900.477.565 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!