Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya Blockchain Teknoloji Derneği, Kripto Para Düzenlemeleri Hakkında Mesaj Yayımladı

Nijerya Blockchain Teknoloji Derneği (SIBAN), kripto paranın yasal olduğunu ve düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

SIBAN tarafından 5 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada kripto para birimlerinin Nijerya’da yasal olduğu ve düzenlenmesi gerektiği belirtildi. SIBAN yaptığı açıklamada;

Nijerya’daki kripto para birimi ile ilgili Nijerya Merkez Bankası (CBN) direktifinin 1. yıldönümü ile ilgili mesajımız: Kripto yasaldır.

ifadelerine yer verdi.

Nijerya Blockchain Teknoloji Derneği (SIBAN), Nijerya Merkez Bankası’na (CBN) yaptığı çağrı kapsamında kripto para varlıklarını ve türevlerini bankacılık ekosisteminden engelleme kararını yeniden gözden geçirmesini istedi. SIBAN, yapılacak herhangi bir regülasyonun inovatif bir yeniliği teşvik etmesi ve kötü niyetli insanları caydırmaya yönelik olması gerektiğini söylemlerine ekledi.

SIBAN, web sitesinde yayımladığı mesaj içerikli metninde şu ifadelere yer verdi:

Kripto ürünleri ve hizmetleri, Nijerya’da kripto para inovasyonuna karşı yasak ya da kısıtlama değil, kripto düzenlemesini savunuyoruz. Nijerya Anayasası, yürürlükteki yasalar, özellikle Nijerya’nın kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadele (AML/CFT) yasalarına uygun olarak sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının (VASP’ler) bankacılık ve finansal hizmetlere eşit erişimini destekliyoruz. Diğer faydaların yanı sıra bu yaklaşım Nijerya Polisi ve Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) dahil olmak üzere kanun uygulama teşkilatlarımız tarafından yürütülen soruşturmalara yardımcı olacaktır.

Nijerya Merkez Bankası’nın kripto para yasaklarının ardından geçtiğimiz yılın şubat ayında Binance CEO’su Changpeng Zhao, konuyla ilgili bir gönderi paylaşmıştı. CZ yaptığı paylaşımda şirketin Nijeryalı ortaklarının “Naira para yatırma ve çekme işlemlerinin etkinleştireceğini” açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!