Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, YG Entertainment ile Stratejik Ortaklık Kurduğunu Duyurdu

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Güney Kore’nin önde gelen çok uluslu eğlence şirketlerinden YG Entertainment Inc. (YG) ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Binance tarafından 8 Şubat tarihinde yapılan resmi açıklamaya göre şirketler ortaklık ile birlikte NFT alanında ve bir dizi blockchain projesinde iş birliği yapacak. Binance ortaklık kapsamında NFT platformu ve teknoloji altyapısını sağlarken YG ise NFT içeriği ve oyun varlıklarını tedarik edecek.

Binance ve YG‘nin NFT alanında gerçekleştirecekleri iş birliğinde NFT’leri çevre dostu bir şekilde oluşturmanın üzerinde duracaklarının belirtildiği açıklamada ayrıca şirketlerin Binance Smart Chain (BSC) tabanlı oyunlar geliştirme ve metaverse oluşturma üzerinde çalışacağına yer verildi.

YG İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Bo Kyung Hwang;

Bir Kpop lideri olarak yenilikçi ve çevre dostu bir NFT ekosistemi inşa etmeyi planlıyoruz. Binance ile iş birliğimiz, nadir ve değerli içerikler için telif hakları ve iş fırsatları sağlama imkanı sundu. Ayrıca bunun hayranlar ve sanatçılar arasındaki bağı daha da güçlendirebileceğini umuyoruz.

açıklamalarında bulundu.

YG’nin dünyanın en tanınmış küresel eğlence şirketlerinden biri olduğunu ve ortaklık ile iki şirketin de kendi alanlarındaki liderliklerini geliştirmek için çaba göstereceğini söyleyen Binance NFT Küresel Başkanı Helen Hai ise;

Artık iki şirket güçlerini birleştirdiğine göre güçlü bir iş birliği ilişkisinin kurulduğunu görmeyi bekleyebiliriz. Bunun, küresel blockchain ekosisteminin gelişimini destekleyeceğini ve NFT’ler gibi yeni varlıkların ana akım olarak benimsenmesini yeni bir kullanıcı tabanına ulaştırmasını umuyoruz.

ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Binance’in çevre dostu bir ekosistem oluşturmak için YG ile yakın bir şekilde çalışacaklarını söyleyen Helen, sürdürülebilir blockchain platformlarının kullanımını teşvik etmenin önemli olduğuna inandıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!