Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital Bitcoin ETF’i İçin Başvuruda Bulundu

Galaxy Digital, Bitcoin odaklı bir borsa yatırım fonu (ETF) kurabilmek için ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu. ABD’de Bitcoin ETF’i kurmaya çalışan şirketlerin sayısı, Galaxy Digital ile birlikte 8’e çıktı.

Galaxy Digital, Kanada’dan sonra ABD’de de Bitcoin ETF’i kurulması için harekete geçti. Şirketin kurmayı planladığı borsa yatırım fonu, SEC’den onay alınması halinde NYSE Arca’da işlem görecek.

Aktif başvuruların sayısı 10’a yaklaştı

Galaxy Digital, borsa yatırım fonunu kurabilirse Bloomberg’ün fiyat endeksini baz alacak. Şirket, custody hizmetlerini kimden tedarik etmeyi planladığını belirtmedi.

Yatırımcılar, bu fon aracılığıyla doğrudan alım yapmadan Bitcoin yatırımı yapabilecekler. SEC’ye sunulan belgede bunun, yatırımcılara “daha etkili ve verimli stratejiler” geliştirme fırsatı tanıyacağı aktarıldı.

Galaxy, Kanada’da halihazırda hizmet veren CI Galaxy Bitcoin ETF’in danışmanları arasında yer alıyor. Geçen ay açılan fonun yönetiminde 190 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Toronto borsasında işlem gören Galaxy, ABD borsasına girmeyi planlıyor.

NYDIG, Valkyrie, Skybridge Capital, Kryptoin ve Galaxy Digital gibi toplamda 8 isim, ETF kurmak için aktif şekilde çalışıyor. SEC, şimdiye dek yapılmış hiçbir ETF başvurusuna olumlu dönmedi.


DÜZELTME: Metnin önceki halinde, aktif ETF başvurularının sayısının 9 olduğu belirtilmişti. Sayı, 8 olarak güncellenmiştir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!