Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Dolara Yaklaştı: Algorand Nedir?

Algorand (ALGO), 24 saatlik zaman diliminde 1,5 doları aştı. MIT profesörü Silvio Micali’nin kurduğu Algorand ve ALGO token nedir?

Algorand (ALGO); yıllık grafikte yüzde 717, aylık grafikte yüzde 40, haftalık grafikte ise yüzde 12 oranında değer kazandı. Günlük bazda yüzde 3 oranında yükselen ALGO, Haziran 2019’da gördüğü 3,56 dolarlık ATH’sinden henüz uzak.

Piyasa değeri 4 milyar dolar olan ALGO, 37. sırada konumlanıyor. ALGO’nun günlük ticaret hacmi ise 683 milyon dolar seviyesinde.

algorand
Kaynak

Algorand ve ALGO token nedir?

Merkeziyetsiz, ölçeklenebilir ve açık kaynaklı bir protokol olan Algorand; kullanıcılar için güvenli ve eşit bir finansal ekosistem sunmayı hedefler. Protokol; DeFi, CBDC ve geleneksel finansı birleştirerek FutureFi adını verdiği vizyonla hareket eder.

Algorand; NFT, stablecoin, finansal araç gibi birçok varlık ve hizmetin oluşturulup dağıtılmasını sağlayan Algorand Standard Assets (ASA) sistemine sahiptir. Ayrıca protokol, işlem hızının saniyeler içinde gerçekleştiğini ve işlem maliyetlerinin düşük olduğunu belirtir.

Pure Proof-of-Stake (PPoS) algoritmasını kullanan ağda staking yapılır ve ödül olarak ALGO verilir. Ağın ekosistem üyeleri arasında; Circle, Tether, Voyager Digital, Ledger, PARSIQ, Chainalysis, Orion Protocol, Cloudflare, Python, MIT gibi 500’ün üzerinde isim bulunuyor.

Ağın native tokenı ALGO; alım-satım işlemlerinde, para transferlerinde ve ağ içi işlemlerde kullanılır. Toplam arzı 10 milyar olarak belirtilen tokenın dolaşımdaki arzı 2.6 milyardır.

ALGO’yu listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Coinbase Pro, Binance, Huobi, OKEx, Crypto.com, Kraken, BKEK, HBTC, HitBTC, KuCoin, Gate.io, Bitfinex, Coinlist, MXC, AEX, LATOKEN, DragonEx, Blockchain.com, BitZ, Bittrex, EXMO, Hoo.com, BiKi, WazirX bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!