Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital, EOS Kurucu Firmasındaki 71 Milyon Dolarlık Hisselerini Sattı!

Eski Goldman Sachs yöneticisi Mike Novogratz tarafından kurulan kripto ticari bankası Galaxy Digital, EOS blockchain ağının arkasındaki firma olan Block.one‘daki hisselerini sattıktan sonra 71.2 milyon dolarlık gelir elde etti.

21 Mayıs tarihinde duyuru yapan Galaxy Digital, 18 Nisan tarihinde Block.one tarafından kendilerine yapılan teklif sonrası geçtiğimiz Pazartesi günü işelmi tamamladıklarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre firma yaptığı yatırım sonrası %123 civarında bir kazanç elde etti ve Block.one bünyesinde kalan hisselerini artık ”yatırım pozisyonu” olarak görülmeyeceğini açıkladı.

Novogratz yaptığı bir basın açıklamasında Block.one’ın aleni pay alım teklifini kabul etmelerinin, portföylerini yeniden dengelemek için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Galaxy satılan hisselere rağmen hala Block.one ile Galaxy EOS VC Fonu aracılığıyla ortaklık yapmaya devam edecek. Galaxy ve Block.one  2018 yılının Ocak ayında EOSIO Ekosistem Fonunu 325 milyon dolar ile piyasaya sürerek ortak bir girişime daha imza atmıştı.

Block.one buna ek olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında PayPal kurucu ortağı Peter Thiel ve Bitmain kurucu ortağı Jihan Wu gibi isimlerden yatırım almıştı. Görünüşe göre Block.one yavaş yavaş şirketinin hisselerini geri alma politikasına başlıyor ve bu haberin devamında başka hisselerin satın alındığını da duyabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment