Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin Türev Borsaları Rekor Hacme Ulaştı!

Ünlü kripto para araştırma firması Diar tarafından yapılan araştırmanın 21 Mayıs tarihinde yayınlanan sonuç belgesine göre, kurumsal yatırımcılar son zamanlarda Bitcoin türev borsalarında inanılmaz hacimlere ulaşılmasını sağladılar.

Söz konusu araştırmaya göre Chicago Merchantile Exchange (CME) üzerindeki türev ürün hacmi iki ay üst üste tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin türev ürünleri denilince akla gelen bir başka kripto para borsası BitMEX de son zamanlarda yaşadığı olumsuz olaylara rağmen rekor hacme ulaştı. Hollanda merkezli Bitcoin vadeli ürün ve opsiyon borsası Deribit de kurumsal yatırımcılar sayesinde rekora koşmakta. Diar’ın araştırmasına göre Deribit aylık karşılaştırmada rekor kıdı.

Fiziksel teminatlı Bitcoin vadelilerinde ise CoinFLEX kripto para borsası direkt olarak Digital Currency Group ve yatırım şirketi Polychain gibi firmalardan yüksek ilgiye tanıklık etti. Kurumsal yatırımcılar son 2 yıldır kripto para piyasasına olan girişlerini arttırmakta ve bu durum piyasayı hem olumlu hem de olumsuz etkilemekte.

Kurumsal yatırımcının en büyük olumlu etkisi piyasada alım yapılması gibi görülürken, bunların aktif alım satım yapmaması nedeniyle likidite konusunda uzun dönemli düşünüldüğünde sıkıntılar ortaya çıkabilir. Yine de kripto para sektörünün meşrulaşması için bu tarz bir ilgi şart gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment