Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Tekrardan Bitcoin Borsalarına Akın Etmeye Başladı!

Kripto para piyasası oldukça hareketli bir 2017 yılından sonra sert bir düşüşe ev sahipliği yapan 2018 yılını da geride bıraktı. 2019 yılı ilk başlarda oldukça durgun seyretse de Nisan ayının gelmesi ile bütün piyasa hareketlendi ve bun hareketlilik Bitcoin borsaları için de meyvesini verdi.

Alexa.com verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, dünyanın en çok trafik alan 1000 internet sitesi arasına girmeyi başardı. Grafikten de anlaşılacağı üzre BTC fiyatı yükseldikçe, adeta Binance borsasının popülaritesi de yükseldi ve borsa küresel ölçekte 913. sıraya kadar geldi.

 

Binance’nin hemen arkasında ise 1258. sırası ile Coinbase, onun arkasında da 3128. sıra ile Bittrex yer almakta. 850 milyon dolarlık fiyasko ile gündeme gelen ve başı dertten kurtulmayan Bitfinex bile top 5000 site içerisinde yer alıyor. Borsaların artan popülaritelerinin yanı sıra, CryptoCompare tarafından yapılan araştırmaya göre Güney Kore piyasayı domine etme yolunda ilerliyor. Özellikle Asya piyasası kendi piyasa saatlerinde yaptıkları alımlar ile inanılmaz artışlara veya düşüşlere yol açmakta ki geçtiğimiz günlerde görülen 6.300 dolara keskin düşüş bunun bir parçasıydı.

Bitcoin basın saatine göre hala 8.000 doları test ediyor ve bunun aşması durumunda karşısında 8.200 engeli yer alacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment