Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GALA’yı Yüzde 30 Düşüren Basma İşleminin FUD Olduğu Ortaya Çıktı

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield Inc. sabah saatlerinde 1 milyar GALA token’ın basıldığı belirterek Gala Games’i uyardı. Piyasada paniğe yol açan olayın FUD olduğu doğrulandı.

PeckShield 3 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, 1 milyar GALA’in basıldığı öne sürerek token’ın ihraççı firması Gala Games’i uyardı. Kullanıcılar, GALA’in siber saldırıya uğradığını düşünürken bir DeFi çözümü olan pNetwork basımdan sorumlu olduğunu her şeyin kontrol altında olduğunu belirtti.

PNetwork 3 Kasım tarihinde PeckShield’ın paylaşımında birkaç dakika sonra yaptığı açıklamada, yaşanılanın bir siber saldırı olmadığı ve basımdan kendilerinin sorumlu olduğunu duyurdu. Şirket pNetwork’ün köprüsünün yanlış yapılandırması nedeniyle pGALA’nın yeniden konuşlandırılması gerektiğini bildirdi.

Para yatırma ve çekme işlemlerini tekrardan aktif etmek için gereken pGala bakiyelerinin sağlanması konusunda doğrudan GALA ekibi ve borsalarla birlikte çalıştığını belirten şirket, kullanıcıların endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

Basılan GALA tokenların Pancakeswap’ta bulunan likidite havuzlarını boşaltmak için kullanıldığını bildiren pNetwork, kullanıcıların varlıklarının kayıtlarını ellerinde bulundurduklarını ve pGala’nın yeni versiyonunu havuz tamamen boşaltılmadan önce kullanıcılara airdrop yoluyla dağıtılacağını bildirdi. Şirket, kullanıcıları yeniden konuşlandırma işlemi bitene kadar pGALA alınmaması gerektiği konusunda uyardı. Öte yandan PeckShield’ın açıklamasının hemen ardından GALA yaklaşık %30 değer kaybetti. pNetwork yapılan işlemin GALA token’ı etkilemediğini Ethereum ağındaki ve büyük borsalardaki varlıkların güvende olduğunu bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!