Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galler, Yerel Kripto Para Birimi Üretecek!

Galler, küçük ve orta çaplı işletmeleri desteklemek ve bunların ekonomiye olan katılımlarını arttırmak için kendi yerel kripto para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yerel haber kaynağı Business Cloud tarafından aktarılan habere göre Galler hükümeti söz konusu sistemi geliştirmesi için 4 milyon Pound değere sahip sermayeden 100.000 Pound gibi bir miktarı ödül olarak dağıtacağını açıkladı. Fonlama hem danışmanlık hizmetlerini hem de Kuzey Galler içerisinde yapılacak bir pilot programı kapsayacak.

Aslında Galler’in yaptığı yeni bir fikir değil ve daha önce bunu denendiği oldu. Sardex isimli ortak kredi sisteminin arkasındaki fikir daha önce Sardinya Özerk Bölgesi içerisinde hayata geçirilmişti. Galler’in kripto para birimini geliştirmesi için ortaklık imzalanan şirketin CEO’su Eifion Williams, Sardinya tarafından hayata geçirilen sistemi överken, bunun geçtiğimiz yıl 50 milyon Avro katılım sağladığını vurguladı.

Londra İşletme Okulu araştırmacıları ise Sardex ile Galler’in projesi arasında çok fazla benzerlik olduğunu doğruladı. Buna ek olarak Galler ve Sardinya bölgesinin de yapı olarak birbirine benzediği belirtilmekte. Williams aynı Sardinya gibi Galler’in de ekonomisinin büyük bir oranda kobiler tarafından yürütüldüğünü ve söz konusu programın onlara özel yapılmasının sebebinin bu olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment