Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yenilenebilir Enerji ile Bitcoin Madenciliği Mümkün mü?

Madencilik sektörünün kripto para sektörünün en büyük alanlarından birisi olduğu aşikar. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve bireysel kişiler ise, çevreyi kirletmekle suçlanıyor. İşte bu noktada yaşanan tartışmalara çözüm getirmek isteyen bir kripto para girişimi de, Pay Pal kurucusu olan Peter Thiel’in de desteği ile birlikte, oldukça iyi işler yapmaya başladı.

Layer 1 firmasının kurucusu olan ve Thiel’e ek olarak birçok farklı kripto para ve geleneksel finans fonunun desteklediği bir şirketin başında işleri yürüten Alexander Liegl, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, madencilik sektörünün yenilenebilir enerjiye kayması ile birlikte çok daha iyi bir deneyim yaşayacaklarını söylerken, şunları ekledi:

”Elbette yenilenebilir enerji kullanılması çok güzel bir şey. Biz de bu alanda çalışıyoruz. Bitcoin madenciliğinin ‘boştan yere’ elektrik harcadığı iddiaları tam bir safsata. Tam tersi, bize göre Bitcoin madenciliği uğruna enerji harcamaya değecek nadir şeylerden birisi. Çünkü Bitcoin; bizim finansal sistemdeki eşitsizlikleri giderebilmemiz şu an elimizde yer alan en büyük silahlardan bir tanesi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment