Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Ticaretin Finansmanını 2021’e Kadar Blockchain Üzerine Taşımak İstiyor

Güney Kore hükümetinin, ticaretin finansmanı için gerekli olan tüm dökümanları, 2021 yılının sonuna kadar tamamiyle Blockchain üzerine geçirmeyi planladığı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak çıkan haberlerde, dijital ticaret konusunda ortaya büyük bir plan yapan Güney Kore hükümetinin, bu hamlesi ile birlikte ilgili planı gerçekleştirmek için büyük bir adım atmayı planladığı da vurgulandı.

Hong Kong Ticaret bakanı Hong Nam Ki, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Blockchain’e ek olarak, diğer yeni nesil teknolojilerden de fayda sağlama amacında olduklarını ifade ederken, şunları söyledi:

”Tüm herkes tarafından rahat bir şekilde kullanılabilecek olan ve ticaretin tüm katmanlarını içerecek bir dijital ticaret sistemi geliştirmek istiyoruz. Bu noktada blockchain ve diğer yeni nesil teknolojilerden de fayda sağlamak amacındayız.”

Uzmanlar da, Blockchain teknolojisinin ticaret finansmanı alanında son dönemde çok aktif bir şekilde kullanılmaya başladığını ifade ederken, bu tarz gelişmelerin de diğer ülkeler tarafından yakın dönemde uygulanmaya başlamasının, sürpriz olmayacağına vurgu yapıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment