Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Para Projeleri Neden Başarısız Oluyor?

Blockchain platformu Longhash, kripto para sektöründe artık var olmayan koinleri ve bunların yok olma nedenini incelediği bir araştırmasını yayınladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmaya göre, geçmiş sekiz yıllık dönemde başarısız olan kripto paraların büyük bir kısmının (yaklaşık yüzde 63’ü) piyasadan yok olma nedeninin, projenin bırakılması ya da projeden vazgeçilmesi olduğu ortaya çıktı.

Bu tarz ürünlerin, ortalama piyasada kalma süresi ise 1.6 yıl olarak ifade edildi. Bu projelerde, bir süre sonra trading aktivitesinin kalmadığı ve sıfırlandığı ifade ediliyor.

İkinci sıklıkta yok olan projelerin ise dolandırıcı ya da scam olarak tabir edilen projeler olması dikkatleri çekiyor. Bu sebeple başarısız olan kripto paraların yüzdesinin ise 30’a yakın olması, gerçekten dikkat çekici bir durum. Scam projelerin en fazla çıktığı dönemin ise, kripto para sektörünün büyük çıkış yakaladığı 2017 yılı olması, pek de bir sürpriz değil.

Şaka amacı ile çıkan koinlerin oranının ise yüzde 3 olduğu ve bunların da ortalama 1.4 yıl boyunca aktif olarak kaldığı da raporda yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment