Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsveç Merkez Bankası Başkanı, Libra Hakkında Konuştu!

İsveç’in merkez bankası konumundaki Riksbank‘ın Başkanı, Facebook’un çok konuşulan kripto para projesi Libra hakkında yorum yapan en güncel isim oldu. Başkan Stefan Ingves 15 Ekim tarihinde CNBC’nin Squawk Box Europe programına verdiği demeçte, Libra projesinin önemli bir tetikleyici olay olduğunu ve dünyanın birçok önde gelen merkez bankasının dijital dönüşüm için kendilerini hazırlaması gerektiğini ifade etti.

”Libra’nın bir anda ortaya çıkması kesinlikle oldukça inanılmaz bir tetikleyici olay oldu ve bu bizim ne yapacağımız konusunda daha çok düşünmemize yol açtı.”

İsveç aslında nakit para konusunda kullanımı neredeyse sıfıra indirmiş ülkelerden birisi konumunda. Ülke içerisinde nakit ödemelerin oranı yüzde 2’lere gerilemişken, İsveç içerisindeki mağazaların sadece yüzde 20’sine yakını nakit para kabul etmekte. Ingves ise buna rağmen durumun itibari para veya dijital para kıyaslamasından ibaret olmadığını ve bunun başka sorunları da körükleyebileceğini vurgulamakta.

”İşimin bir kısmı İsveç Kronu için daha iyi hizmet üretmek” diyen Ingves, bunun dijital yapılabilmesi durumunda bunu dijital olarak yapabileceğini de ima etti.

”Eğer işi zorlaştırmak için 1668 yılında yaptıkları gibi 20 kiloluk bakır madeni paralar üretseydim, büyük ihtimalle işsiz kalırdım.”

Çin, dijital dönüşüme ayak uyduran en güncel ülkelerden birisi ve kendi dijital para birimini yakında hazır edeceği söylenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment