Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geçen Haftanın Kazananları: XLM Bir Haftada Yüzde 50 Artış Yaşadı

Kripto para piyasasındaki bazı koinler geçtiğimiz hafta artış trendine girdiler. Geçtiğimiz haftayı en verimli geçiren koinlerden biri Stellar’dı (XLM). Şu anda bir düzeltme sürecine giren ve %2 civarında değer kaybı yaşayan Stellar, geçtiğimiz hafta genelinde neredeyse %50’lik bir artış yaşadı ve epey güzel bir hafta geçirdi.

Güzel Hafta

Kripto para piyasasında geçtiğimiz günlerde bir artış yaşanmaya başladı. Son birkaç gündür piyasanın en çok ilgi çeken koininin Ripple (XRP) olduğunu söylesek herhalde yanılmış olmayız. Çok kısa bir süre içerisinde %100 civarında değer artışı yaşayan XRP, kısa bir süreliğine Ethereum’u geçmeyi başararak kripto para piyasasının en büyük ikinci koini olmuştu.

Geçen haftanın en hareketli koinlerinden biri de Stellar’dı (XLM). An itibariyle piyasanın en büyük altıncı koini olan XLM, geçtiğimiz yedi günde %50 civarında değer artışı yaşadı. Ancak XLM şu anda piyasadaki diğer pek çok koin gibi bir düzeltme sürecine girdi ve yüzde 2 civarında değer kaybetti.

Olumlu Gelişmeler

Stellar tabanlı ticari kuruluşlardan olan Lightyear Corporation, bu ayın başlarında Interstellar adlı bir ortak şirket oluşturmak için Chain Inc. ile bir araya geldi. Bu birleşim sonucunda Stellar ağından daha fazla varlık yönetiliyor olacak ki bu da ağın gelişimine ciddi katkıda bulunacak. Stellar Development Foundation’ın ve Lightyear’ın kurucusu olan Jed McCaleb, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Chain ekibi Blockchain teknolojisinin şirketlere yayılması konusunda önemli bir rol oynadı. Çeşitli organizasyonları Stellar ağına kazandırmak için güçlerimizi birleştirmekten çok memnunuz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment