Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binlerce Kişiyi Dolandıran Kişinin 60 Milyon Dolarlık Mülkü Olduğu Ortaya Çıktı

Hindistan’daki İcra Müdürlüğü, bundan bir süre önce Bitcoin üstünden saadet zinciri benzeri bir sistem oluşturan ve 5.26 milyar dolar değerinde bir dolandırıcılık yapan Amit Bhardwaj’a karşı bir soruşturma başlatmıştı. Müdürlük, bu soruşturma sonucunda Bhardwaj’a ait 60 milyon dolarlık varlık olduğunu keşfetti.

GainBitcoin.com’un sahibi olan Bhardwaj’ın 60 milyon dolarlık taşınamaz varlığı olduğu ortaya çıktı. bunların arasında Dubai’de altı farklı ofis ve daire bulunuyor. Yetkililer ayrıca Bhardwaj’ın ortakları olan Hemant Bhope ve Pankaj Adlakha’ya ait iki farklı banka hesabı daha buldu.

Bhardwaj ile ilgili başlatılan soruşturmalarda kendisinin gainbitcoin.com adlı bir site aracılığıyla sekiz bin kişiyi dolandırdığı ortaya çıkmıştı. Bhardwaj insanları dolandırmak için Hindistan genelindeki pahalı otellerde pahalı etkinlikler düzenliyor, insanları Bitcoin madenciliğine yatırım yapmak için ikna etmeye çalışıyordu.

Bitcoin hakkında bilgisi olmayan insanlar Bhardwaj ve ortaklarının vaatlerine inanarak sisteme yatırım yaptılar. Hatta pek çok yatırımcı GainBitcoin’in doğrudan ‘Bitcoin’in şirketi’ olduğunu düşündü. Hindistan’daki bir meclis üyesi, Bitcoin’in “ponzi” olduğuna yönelik bir açıklama yapmıştı ancak o sırada GainBitcoin’e hitap ediyordu.

Bhardwaj ve ortakları tüm bu operasyonlar sonrasında toplamda 8 bin Bitcoin topladılar. Bhardwaj, yatırım yapan kişilere vaat ettiği geliri sunmak için hiçbir değeri olmayan MCAP adlı bir kripto para üretti. Hatta bu koini değerliymiş gibi göstermek için Hindistan basınında çeşitli reklamlar yayınlattı.

Hindistan’daki yetkililer Nisan ayında Bhardwaj’ı yakalamayı başardılar. Kendisi yakalandıktan sonra yatırımcılara Hint Rupisi üstünden geri ödeme yapmayı önerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment