Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Putin’in Danışmanı: ‘Huobi Rusya Ekonomisini Olumlu Yönde Etkileyecek’

Rusya Başkanı Vladimir Putin’in danışmanlarından biri, kripto para borsalarından Huobi’nin CEO’suyla görüştü ve ikili Huobi’nin ülkedeki geleceği hakkında konuştu.

‘Büyük Fırsat’

Kripto para borsalarından Huobi’nin CEO’su Leon Li ve Vladimir Putin’in danışmanlarından Sergey Glazyev bundan birkaç gün önce Pekin’de görüştüler. Düzenlenen görüşmede Blockchain teknolojisinden, kripto paralardan ve Huobi’nin Rusya’daki geleceğinden bahsedildi. Glazyev konu hakkında şöyle bir yorum yaptı:

“Kripto para sektörü büyümeye ve yayılmaya hala devam ediyor ve Dünya üzerindeki neredeyse her ülke kripto para sektörünü büyütmek için uğraşıyor. Eğer Huobi Group piyasada iyi bir örnek teşkil ederse Rusya’ya kripto para düzenlemeleri konusunda büyük yardım etmiş olur. Huobi’nin sektördeki tecrübesi Rusya’nın ekonomik gelişimine olumlu yansıyacaktır. Bence bu, kripto para sektörünü incelemek için gayet iyi bir fırsat.”

Glazyev’in Blockchain teknolojisini destekleyen isimlerden biri olduğu söyleniyor. Hatta bazı kaynaklara göre kendisi bu teknolojinin özellikle hükümet ilişkilerini olumlu yönde etkileyebileceğine inanıyor. Glazyev ayrıca bu teknolojilerinin finansal sahtekarlıkları ve yozlaşmaları önlemek için de kullanılabileceklerini düşünüyor.

Ne Kadar Etkili Olacak?

Huobi’nin Rusya’daki kripto para sektörünü epey olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor ancak durum bu kadar olumlu şekilde ilerlemeyebilir. Rusya’daki bazı yetkililer kripto para ve Blockchain gibi konulara hiç ılımlı yaklaşmıyorlar. Putin’e dijital ve teknolojik gelişim konularında danışmanlık yapan Dmitri Peskov, “kripto paraları yasallaştırmak için henüz çok erken olduğunu” düşünüyor.

Rusya’daki yetkililer ayrıca yasa dışı faaliyetleri takip etmek ve olası mali suçları önlemek için kripto para işlemlerini takip etmeyi düşünüyorlar ki bu da Glazyev’in görüşleriyle doğrudan çelişiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment