Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin’in Danışmanı: ‘Kripto Paraları Yasallaştırmak İçin Henüz Çok Erken’

Vladimir Putin‘e dijital ve teknolojik gelişim alanlarında danışmanlık yapan Dmitri Peskov, kripto paralar hakkında bazı yorumlarda bulundu. Peskov’a göre kripto paraların üretimine ve sirkülasyona sokulmalarına henüz yasal olarak izin verilmemeli.

Şu anda Rusya’da kripto paraları, ICO’ları kapsayan bir yasal çerçeve bulunmuyor ancak yetkililer bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Vladimir Putin’i dijital ve teknolojik gelişim alanında temsil eden Dmitri Petrov ise bu çalışmalara biraz şüpheci yaklaşıyor.

RIA Novosti gibi kaynaklara göre Dmitri Petrov, kripto paraların Rusya’da yasal hale getirilmelerine şu an için sıcak bakmıyor. Petrov:

“Şahsi görüşüm Rusya Merkez Bankası’nın kripto paraları düzenleme konusunda kısmen liberal bir tavır sergilediği yönünde. Ancak risk düzeyi böylesine yüksekken daha katı bir tavır sergilenebilirdi.”

Peskov’a göre bu aşamada yapılabilecek en makul şey deneme amaçlı yasalar oluşturmak ve ülkedeki kripto para şirketlerinin bu yasalara nasıl adapte olduklarını görmek. Tabii yetkililerin bu deneme süreci içerisinde kripto para sektörüyle ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya da devam etmeleri gerekiyor.

Rusya Merkez Bankası aslında bu yılın Nisan ayı içerisinde kripto paraları araştırmak ve bu konuyla ilgili çeşitli deneyler yürütmek için yeni bir adım atmıştı. Merkez bankası, başlattığı yene deneme sürecinde ülkenin 2018-2020 yılları için hazırladığı fintech politikalarına uyumlu hareket ediliyordu. Merkez bankası ayrıca Şubat ayında yayınladığı bir raporda Rusya’daki finansal işlemler için oluşturulmuş dijital platformların yeni bir altyapıya oturtulabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment