Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılarını 300 Milyon $ Dolandıran Hintli Bhardwaj Kardeşler Tutuklandı

Hintli Bitcoin girişimcileri olan ve aynı zamanda sahtekar oldukları iddia edilen Amit Bhardwaj ve kardeşi Vivek Bhardwaj 4 Nisan günü Siber Suç Polisi tarafından yapılan operasyon ile tutuklandı. Bhardwaj kardeşler, 8.000 yatırımcı sayesinde yaklaşık olarak 300 milyon dolara sahipti.

Sahtekar kardeşler, Hindistan’ın ilk Bitcoin madencilik platformu GBMiners da dahil olmak üzere bir çok kripto tabanlı girişime sahipti. Parvendra Singh isimli bir iş adamının yaptığı şikayetin ardından Hindistan Merkez Bankası, İcra Direktörlüğü ve Hindistan Siber Suç Polisi tarafından yapılan operasyon ile dolandırıcı kardeşler göz altına alındıktan sonra tutuklandı.

İkili 2013 yılında GainBitcoin adı altında bulut tabanlı bir platform üzerinde Bitcoin ticareti ve madenciliği için bir yatırım planı oluşturmuştu. Aslında planlarındaki platformun 18 aylık süreçte aylık %10’luk getiriyi garantileyen bir Ponzi şeması olduğu ortaya çıktı. Şirketin MCAP adı ile oluşturduğu ICO‘nun şirket hisselerinin fiili piyasa fiyatından çok daha yüksek bir fiyata yapay olarak manipüle edilmesi tamamen bir sahtekarlık olarak kabul ediliyor.

Aynı zamanda ikilinin Ponzi benzeri şemaları, yıllar boyunca sosyal medyada yükselişe neden olmuştu.

Factor Daily tarafından edinilen bilgilere göre, GainBitcoin Ponzi programının kurbanlarından bir tanesi, fonlarını şirketin kontratında belirtildiği üzere Bitcoin yerine MCAP ile almaya zorlanmış.

” Eğer GainBitcoin’e değil de Bitcoin’e yatırım yapmış olsaydım paramı çoktan katlamıştım. MCAP bize dayattırıldı, ödemenin orijinal sözleşmeye göre Bitcoin ile olması gerekiyordu.” dedi.

MCAP şu anda 0.119 $ (https://coinmarketcap.com verilerine göre) seviyesinden işlem görürken Haziran 2017 tarihinde neredeyse 8 $’dan işlem görüyordu.

Aynı zamanda Amit Bhardwaj 2017 tarihinde orta sınıf yatırımcıları kripto para endüstrisine çekmeyi amaçlayarak “Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para”, “Kripto Para Ticareti”, ve “Kripto Para Madenciliği” gibi Blockchain ve kripto para hakkında çeşitli kitaplar yayınlamıştı.

Bhardwaj’ın kripto paralar ile ilgili diğer girişimleri arasında ise e-ticaret platformu HighKart, GB21 kripto madenciliği platformu, Amaze Madencilik & Blockchain Araştırma firması ve CoinBank Cüzdan bulunmakta.

Bütün bu olan bitenler arasında bu haftanın başlarında Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimleri ile ilişkili hizmetler sunmayı bırakacağını ve gelecek dönemlerde kendisine ait bir kripto para birimi çıkaracağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment