Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Sovrin Vakfı Ortaklığı ‘‘Kendini Yöneten Kimlik’’ Uygulamasını Yaygınlaştıracak

4 Nisan tarihli bir basın açıklamasına göre, IBM Blockchain teknolojisini kullanarak ‘‘Kendini Yöneten Kimlik’’ olarak adlandırılan projeyi yaygınlaştırmayı amaçlayan, bir akıllı kimlik girişimi olan Sovrin Vakfı(SV) ile iş birliği yaptığını doğruladı.

Sovrin Ağının bir kurucu üyesi olarak IBM Blockchain, bir bilgisayar devi olan IBM Bulut platformunun barındırdığı güvenlik imkanları sayesinde ağa ve bilgi işlem gücüne katkıda bulunacak.

IBM Blockchain Genel Müdürü Marie Wieck, resmi basın açıklamasında “Sovrin ile olan ortaklığımız doğrultusunda, IBM, bireylerin ve kuruluşların, sorumlu bir veri yönetimi için önemli bir bileşken olan, ‘‘Kendini Yöneten Kimlik’’ uygulamasının standartlarının benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir” dedi.

SV, şirket ve bankaların iç ve dış veri kimlik bilgilerini korumaya yönelik maliyetlerini azaltmak için ‘‘Kendini Yöneten Kimlik’’ kullanmayı amaçlamakta. Şirketlere göre, 2017 yılında sektörler arası çeşitli güvenlik zaafiyetlerinden kaynaklı 2.9 milyar kayıt ele geçirildi.

Konsept, kullanıcılar tarafından çevrimiçi kimliğine kimin eriştiğinin ve ne kadar süre erişime açık kaldığının bilinmesi esas alınarak, kullanıcıya erişim ayrıcalıklarının iptali gibi konularda tam kontrol yetkisi vermesi etrafında dönmektedir.

Wieck ;‘’Bazı zamanlar, finansal alanda “Dağınık Defter Teknolojisi” olarak da adlandırılan resmi borsalara izni olan Blockchain’ler , ‘‘Kendini Yöneten Kimlik’’ uygulamasının başarılı bir çözüm haline gelmesini sağlıyor.’’diyor ve şöyle devam ediyor:

“Blockchain’in benimsenmesinin, bireyler ve kuruluşların, bir aracı olmadan özel bilgileri ve kimlik bilgilerini güvenli bir şekilde paylaşabilecekleri yeni bir güven modeline yönelik bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”

Bu haber, IBM’in geniş bir küresel endüstri yelpazesine sahip olan Blockchain etkileşimi ile olan uzun tarihindeki son durumuyla ilgili gelişmeleri ortaya koymaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment