Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geçtiğimiz Yılın En Abartılan Kelimesi “Blockchain” Oldu

Reklam ajanslarının katıldığı bir ankete göre geçtiğimiz yılın en çok abartılan kelimesi “Blockchain“di.

Media Post, 120 farklı pazarlamacının ve 181 farklı reklam ajansı yöneticisinin katıldığı bir anket düzenledi. Media Post geçtiğimiz ay düzenlediği bu ankette geçtiğimiz yılın en çok kullanılan kelimelerini araştırdı.

Anket katılımcılarının yüzde 26’sı geçtiğimiz yıl İnternet genelinde en çok abartılan kelimenin “Blockchain” olduğu yönünde cevap verdi. Blockchain kelimesi, yüzde 26’lık oranla anket sıralamasında zirveyi çekiyor.

Media Post editörlerinden Joe Mandese, ortaya çıkan bu sonuç hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Geçtiğimiz yıl sektör genelinde en çok konuşulan şeylerden biri Blockchain oldu. Reklam ajansları bu yüzden bu kelimenin çok abartıldığını düşünüyor olabilirler.”

Ankette ikinci sırayı ise “AI” (Yapay Zeka) ve “programa dayalı arayüz” kelimeleri paylaştı. Sıklıkla kripto paralar için kısaltma olarak kullanılan “kripto” kelimesi ise ankette üçüncü sırada yer alıyor.

Anket katılımcılarının konu hakkında yaptıkları açıklamalara göre geçtiğimiz yıl pek çok şirket sadece daha fazla kişinin ilgisini çekebilmek adına “Blockchain” kelimesini kullandı. Bu durum, Blockchain kelimesinin gereksiz yere kullanılmasına ve abartılmasına yol açtı.

Danışmanlık şirketlerinden olan McKinsey de Blockchain’in geçtiğimiz yılki performansına ilişkin bir değerlendirme yapmış ve bu alanda “çalıştığını” söyleyen pek çok şirketin aslında somut bir ürün geliştirmediğini ortaya çıkarmıştı.

Yine anket katılımcıları tarafından verilen cevaplara göre bu yılın en önemli konularından biri Yapay Zeka (AI) olacak ve bu alanda çalışma yapan şirketlerin sayısı kayda değer oranda artış gösterecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment