Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki Vatandaşlar Kripto Para Dolandırıcılığından Şikayetçiler

Tayland‘daki bazı vatandaşlar, kripto para madenciliği yapan bir şirketin kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle yetkililerle irtibata geçtiler.

Yerel haber kaynaklarından Bangkok Post’un haberine göre Tayland’daki 30 vatandaş, CryptoMining.Farm adlı bir projeye yatırım yaptıklarını ve bunun sonucunda dolandırıldıklarını iddia ediyorlar.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre bu 30 vatandaş söz konusu dolandırıcılık yüzünden 1.34 milyon dolar değerinde para kaybetti. Polise konu hakkında şikayette bulunan kişi sayısı 30 olsa da bu dolandırıcılıktan toplamda 140 civarında kişinin etkilendiği düşünülüyor.

Bangkok ve Chiang Mai gibi bölgelerde ofisleri bulunan CryptoMining.Farm, yatırımcılara yılda yüzde 70’lik bir kar getirisi vaat ediyor. Şirketin iddiasına göre bu projeye yatırım yapan kişiler, kazandıkları parayı herhangi bir koşul olmadan istedikleri zaman çekebiliyorlar. İsteyen yatırımcılar şirketle üç aylık bir anlaşma imzalayabilirken isteyenler ömürlük pakete kayıt yaptırabiliyorlar.

Bangkok Post tarafından yapılan habere göre vatandaşlardan birisi, şirketin zaman içerisinde “para çekmek için bazı şartlar” getirmeye başladığını öne sürüyor.

Yine bu vatandaşın iddialarına göre şirket, yatırımcılara taksit taksit ödeme yapacağını açıkladı ancak bu açıklama vatandaşları pek tatmin etmedi. Çünkü taksite bağlanan bu ödemelerin tamamlanması yedi yılı bulabilir.

Bu vatandaş ayrıca şirketin bu ödemeleri döviz üzerinden yapacağını açıkladığını söylüyor ki bu şekilde ödeme yapmak Tayland yasalarını ihlal etmek anlamına geliyor.

Dolandırıcılar kripto para sektörünü kullanarak insanları kandırmaya devam ediyorlar. Hindistan’daki kolluk kuvvetleri bundan birkaç gün önce 17 milyon dolarlık bir dolandırıcılık çetesini çökerttiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment