Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genç Kripto Para Sinyalcisi Tutuklandı

FBI, 170 farklı yatırımcıdan toplamda 5 milyon dolarlık kripto para toplayan 24 yaşındaki bir sinyalciyi tutukladı. Jeremy Spence adlı kripto para traderı Rhode Island’da hakim karşısına çıkacak.

Jeremy Spence adlı bir kripto para yatırımcısı, sosyal medyada kurduğu Coin Signals adlı grup üzerinden yüzlerce kişiyi dolandırdı. İnsanlara paralarını ikiye, üçe katlamayı vadeden Spence’in toplamda 5 milyon dolarlık kripto para aldığı açıklandı.

Zannedildiği kadar başarılı çıkmadı

Spence Kasım 2017’de bir sinyal grubu kurup, borsada yaptığı türev işlemlerine dair bazı bilgiler paylaştı. BitMEX’i kullanan trader, yaklaşık iki yıl boyunca normalin çok daha üstünde oranlarda kazanç sağladığını öne sürdü. Takipçilerini bu ortak sinyal grubunda bir araya getiren Spence, grubun aylık kazanç oranının yüzde 148’den fazla olduğunu iddia etti.

Coin Signals adlı grubun sahibi, Coin Signals Bitmex Fund ve CS Alt Fund adlı iki farklı sepet oluşturdu. Bu sepetlere katılacak kişilere yüksek oranlarda kar vadedildi.

Zararını gizlemek için saadet zinciri kurdu

Gelen şikayetler üstüne, FBI ve CFTC’nin yardımlarıyla ortak bir soruşturma yürütüldü. Bunun sonucunda Spence’in zannedildiği kadar başarılı bir trader olmadığı, onun borsa hesabının zararda olduğu tespit edildi.

Spence yaptığı işlemlerden para kazanmadığı halde para kazanıyormuş gibi görünmeyi sürdürdü. Bunun için kendi sinyal grubu içerisinde bir saadet zinciri kuran trader, yeni üyelerden aldığı paraları eski üyelere paylaştırdı. Onun bu üyelere toplamda 2 milyon dolarlık kripto para dağıttığı açıklandı.

Rhode Island’da yaşayan 24 yaşındaki traderın, 170 kripto para yatırımcısını toplamda 5 milyon dolar zarara soktuğu açıklandı. İki farklı dolandırıcılıkla suçlanan Spence’in ayrı ayrı cezalardan toplamda 30 yıla kadar varan hapis cezası alabileceği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!