Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su 2021’den Beklentilerini Açıkladı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse On-Demand Liquidity teknolojisinin 2019 ve 2020 tarihleri arasında on iki kat büyüme kaydettiğini açıkladı. Yıl boyunca 3 milyon işleme imza atan RippleNet’in aynı dönemde beş kat büyüdüğünü ifade edildi. Garlinghouse 2021’e yönelik hedeflerinden bahsetti.

Brad Garlinghouse 25 Ocak tarihli paylaşımında şirketin 2020 yılındaki performansın değerlendirdi. “ABD’deki yasal belirsizliklere rağmen dünya genelinden büyük destek aldık” diyen Garlinghouse, Ripple’ın, yıl boyunca yaşanan zorluklara rağmen büyüme gösterdiğini açıkladı.

ODL on iki kat; RippleNET beş kat büyüdü

MoneyGram, Standard Chartered gibi isimlerin kullandığı RippleNet ağının yıl boyunca 3 milyon işleme aracılık ettiği açıklandı. RippleNet dünya genelindeki finans kurumları arasında köprü kurulmasını; bu köprü aracılığıyla normale kıyasla daha hızlı ve daha ucuz şekilde işlem yapılmasını sağlıyor. Onun bu haliyle, 2019’dan 2020’ye beş kat büyüme kaydettiği ifade edildi.

Ona eşlik eden ve XRP’nin kullanıldığı On-Demand Liquidity teknolojisi, yurt dışı işlemlerinde ön finansman yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Şirket CEO’su ODL kanalıyla yıl boyunca 2.4 milyar dolarlık işlem yapıldığını söyledi. RippleNet’ten daha iyi bir performans gösteren ODL, bir yılda on iki kat büyüdü.

2020’de yaptıkları anlaşmaları özetleyen Garlinghouse, toplamda 40 farklı ülkeden; haftada ortalama iki yeni şirketle anlaşma sağladıklarını söyledi. Ripple CEO’su, “SEC’nin açtığı davaya rağmen” yeni ortaklıklar kurmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

2021 için CBDC vurgusu yaptı

Ripple CEO’su, itibari paranın geleceğinin CBDC’de (dijital merkez bankası parası) yattığını söyleyip bu alanda çalışmayı sürdüreceklerini duyurdu. Garlinghouse, CBDC’ler için XRP’nin ‘köprü’ olarak kullanılacağı bir ortam sağlanabileceğini söylerken bu süreçte merkez bankalarıyla birlikte çalışacaklarını söyledi.

2020’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 80 daha fazla ortaklık kurduklarını söyleyen Garlinghouse, “En çok talebi Asya Pasifik’ten alıyoruz” dedi ve bölgedeki fintech ve KOBİ sektörüne atıfta bulundu. Şirketin bu doğrultuda hizmet vermeyi sürdüreceğini ifade eden Garlinghouse 2021’ye yönelik şu notu paylaştı:

“İyi bir yıl geçirdik ve SEC yönetimi önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamen değişmiş olacak. Ripple olarak bu yılı geçen yıldan bile daha iyi geçirebileceğimize inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!