Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop Bitcoin Fiyatını Olumlu Etkiler mi?

GameStop hisseleri, Reddit kullanıcılarının etkisiyle bir hafta içinde %275 oranında yükseldi. Perakende yatırımcıların Wall Street’te yarattığı bu etki büyük bir yankı uyandırdı. Birçok ünlü isim GameStop akımına katılırken Anthony Scaramucci yaşanan bu durumun bitcoin için pozitif bir gelişme olduğunu açıkladı.

Skybridge Capital COO’su Anthony Scaramucci, Wall Street’te yaşananların merkeziyetsizliğin bir örneği olduğunu söyledi. Bitcoin’in temelinde merkeziyetsizliğin bulunduğunu vurgulayan Scaramucci’ye göre GameStop olayında yaşananlar, bitcoin’in büyümeye devam edeceğinin kanıtı niteliğinde.

Wall Street’te neler oluyor?

GameStop (GME) hisseleri, bu yıl %700 oranında yükseldi. Son 1 haftada %275 oranında artış gördü. GameStop’u aniden yükselten faktör ise Reddit kullanıcıları oldu. Reddit’in wallstreetbets subreddit’inde birleşen perakende yatırımcılar, GameStop hisselerine yüklendiler ve bunu bir akım haline getirdiler. Birçok yatırımcı bu akıma kapılırken GME hisseleri için bağış toplanmaya da başladı. Elon Musk, Cameron Winklevoss gibi isimler bu harekete destek verdi.

bitcoin
Bununla birlikte, perakende yatırımcılardan gelen pump, aktarılanlara göre bazı kişiler tarafından piyasa manipülasyonu şeklinde yorumlandı. Konuyla ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) inceleme başlatması için çağrıda bulunanlar olduğu ifade edildi.

Merkeziyetsizlik vurgusu

Yatırımcı ve girişimci Balaji S. Srinivasan, Wall Street’te yaşanan olaylara istinaden SEC’in sadece kurumları düzenlemek için var olduğunu, milyonlarca yatırımcıyı düzenleme yetkisi bulunmadığını belirtti. Anthony Scaramucci ise toplulukların regülasyona tabi tutulmasının mevcut şartlarda mümkün olmadığını ima ederek “Merkeziyetsiz bir topluluğu nasıl yenebilirsiniz? Tüm bu yaşananlar merkeziyetsiz finansın önemini ortaya çıkarıyor.” dedi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!