Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

General Motors Blockchain İçin Patent Başvurusu Yaptı

Bünyesinde Chevrolet gibi markaları barındıran ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan General Motors, yeni bir blockchain patenti almaya çalışıyor. Şirketin hedefi blockchain teknolojisini navigasyon sisteminde kullanmak.

Blockchain Entegrasyonu

Şu anda navigasyon sisteminde kullanılan haritalar sadece bu görev için özel olarak hazırlanan araçların topladığı verilerle güncelleniyor. Bu araçlar her ne kadar yüklü miktarlarda veri sağlıyor olsalar da haritanın bazı yerlerine ya erişemiyor ya da bu bölgelere dair yanlış bilgi veriyorlar.

General Motors bu süreci daha verimli bir hale getirebilmek için blockchain teknolojisini kullanmak istiyor. Şirketin planı daha fazla aracın veri toplamasını sağlayıp bu verileri gerçek zamanlı olarak blockchain teknolojisine aktarmak.

Şimdikine kıyasla çok daha fazla sayıda araç haritanın çeşitli bölgelerini turlayarak çevreye dair bilgi toplayacak ve bu veriler gerçek zamanlı olarak kontrol edilebilecek. Bu veriler blockchainde tutulacağı için eldeki bilgilerle kolayca kıyaslanabilecek ve verilerin doğrulukları kolayca kontrol edilebilecek. Eğer aracın topladığı veriler doğruysa harita o veriler ışığında güncellenecek.

Tasarruf Sağlayacak

General Motors’un araştırmalarına göre blockchain teknolojisini navigasyon sistemine entegre etmek özellikle maliyet açısından ciddi avantajlar sağlayabilir. General Motors’un patent başvurusunda konuyla ilgili şu kısma yer veriliyor:

”Günümüzde birçok motorlu taşıtta ve otonom araçta o aracın nerede olduğunu görmeyi sağlayan ve gidilmek istenen yerin rotasını çıkaran bir navigasyon sistemi kullanılıyor. Fakat günümüzdeki haritalama sistemlerini güncellemenin maliyeti çok yüksektir. Bu yüzden daha yeni ve daha iyi bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment