Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Borsalar Arasındaki Rekabet Kızışıyor

Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının sayısı artmaya devam ettikçe borsalar arasındaki rekabet de kızışıyor. Rekabetin kızışmasıyla birlikte borsaların yeni kampanyalar, yeni ürünler ve hizmetler geliştirdiklerini görüyoruz.

Mesela BtcTurk kısa süre önce bankaya TL çekim işlemlerinden artık komisyon almayacağını açıkladı ve Binance Türkiye’deki kullanıcıların Mastercard kartlarıyla işlem yapabileceklerini duyurdu. Şimdi bir hamle de Huobi’den geldi.

Para Gönderme Kolaylığı

Koineks gibi yerli şirketler dünya pazarına açılmaya başlamışken Huobi gibi dev isimler de Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeye çalışıyorlar. Birkaç ay önce Türkiye’deki çalışmalarını hızlandıran Huobi kısa süre önce kullanıcılarını sevindirecek bir karar aldı.

Huobi Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş, dün yaptığı açıklamada Huobi’ye ilk kez banka üzerinden Türk Lirası gönderildiğini duyurdu. Huobi Türkiye böylece kullanıcıların yakın gelecekte borsaya TL gönderebileceklerini açıklamış oldu.

Huobi’nin tam olarak hangi bankayla çalışacağı, bu para yatırma işlemlerinin nasıl gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Yerli kripto para yatırımcıları Huobi’nin bu duyurusundan genel olarak memnun olsalar da daha gidilmesi gereken çok yol var.

Ne Artısı Olacak?

Öncelikle, Huobi’nin bu hamlesinin mutluluk verici olduğunu belirtmek gerek. Fakat şu anda yatırımcılar zaten çeşit çeşit borsaya banka üzerinden TL yatırabiliyorlar.

İnsanların bu aşamada merak ettikleri belli başlı birkaç şey var. Bunların başında komisyon oranlarının ne olacağı geliyor. Dediğimiz gibi, şu anda zaten “banka anlaşmalı borsa” kıtlığı yaşanmıyor. İnsanların banka üzerinden para yatırmalarını ve çekmelerini sağlayan birkaç farklı borsa var. Huobi’nin insanlara diğer borsalardan daha farklı bir şey sunması gerekiyor. Yani Huobi’nin, kullanıcıları uygun komisyon oranlarıyla cezbetmesi gerekiyor.

Merak edilen bir diğer şey borsadaki işlem çiftlerinin durumu. Bir kripto para kullanıcısı, Huobi’nin yeteri kadar işlem çiftini desteklemesi halinde Huobi kullanmaya başlayacağını söylüyor.

Adım Adım İlerliyor

Huobi’nin yerli kripto para borsalarıyla (ve Binance gibi diğer isimlerle) gerçekten rekabet edebilmesi için kullanıcılardan gelen bu talepleri karşılayabilmesi gerekiyor.

Yine de bu noktada Huobi’nin bundan sadece birkaç ay önce Türkiye pazarına girdiğini hatırlamak gerek. Şirket Türkiye’ye ilişkin planlarını ilk olarak Ekim 2019’da açıklamış ve yavaş yavaş pazara girmişti. Dolayısıyla Huobi en azından yerli kullanıcıların gözünde hala genç bir marka. Ve Huobi ekibi platformu adım adım geliştirmeye devam ediyor.

Bu bağlamda, Huobi’nin daha gidecek çok yolu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu gibi şirketlerin Türkiye’ye yönelik bu gibi adımlar atıyor olmaları, yerli kripto para sektöründeki rekabetin gitgide kızışacağının bir göstergesi. Kullanıcılar zaman içerisinde hangi borsalara yönelecekler, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment