Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis Kripto Kredi Platformunun Para Çekme İşlemlerini Askıya Aldı: FTX Bulaşması Yayılıyor

Digital Currency Group’a bağlı kripto para yatırım şirketi Genesis, şirketin 2.8 milyar dolarlık kripto kredi platformunun para çekme işlemlerini askıya aldığını bildirdi.

Bloomberg’ün 16 Kasım tarihli haberine göre şirketin CEO’su Derar Islam yaptığı açıklamada, FTX iflasından sonra şirketin kripto kredi platformunun yeni kredi ihracı ve itfa işlemlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Şirket kredi platformundaki durumun alım-satım kısmına etki etmeyeceğini de bildirdi.

CEO açıklamalarında Genesis’in yeni bir likidite kaynağı bulmak da dahil olmak üzere kripto kredi platformu için çözümler araştırdığını söyledi. Islam, şirketin planının gelecek hafta detaylandırılmasını beklediğini belirtti.

Islam, FTX iflasının Genesis’in mevcut likiditesini aşan para çekme taleplerine yol açtığını öne sürdü. Şirket yakın geçmişte FTX hesabında yaklaşık 175 milyon dolarlık fonunun mahsur kaldığını bildirmişti. Bunun üzerine ana şirket Digital Currency Group, Genesis’e 140 milyon dolarlık likidite enjeksiyonu yapmayı uygun bulmuştu.

DGC İletişim ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Amanda Cowie, kredi platformunun FTX iflasının neden olduğu piyasa oynaklığı ve güven kaybına yanıt olarak ortaya çıkan etkiler nedeniyle askıya alındığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!