Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Gizli Sözleşme’ Teknolojisini Kullanan Enigma Test Aşamasına Girdi

Adeta sıfırdan oluşturulan ve kullanıcılar arasında özel sözleşmelerin yapılabilmesini sağlamayı hedefleyen yeni bir Blockchain projesi artık resmi olarak test aşamasına girdi.

Enigma adlı startup Cumartesi günü yaptığı duyuruyla birlikte kendi ürettiği teknolojiyi geliştirmek için yeni bir sürece girdiğini açıkladı. MIT Media Lab’de bir grup MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) mezunu ve araştırmacısı tarafından geliştirilen projenin whitepaperı 2015 yılında hazırlanmıştı ve projenin şu anda attığı adımlar bu whitepapera dayanıyor. Başlangıçta hedge fonu sektörüne giriş yapmayı hedefleyen Enigma şu anda kendisini “gizli sözleşmeler” için  hazırlanmış bir protokol olarak tanıtmayı tercih ediyor.

Enigma’nın ürettiği teknoloji sayesinde akıllı sözleşmeler işlemin kökeni belli olmayacak şekilde değiştirilebiliyor, projenin Blockchain’i ağdaki sözleşmelerin şifrelerini çözmeye gerek kalmadan işleyebiliyor. Bu tarz iddialı teknolojilerle gelen Enigma artık sektöre tamamen giriş yapmaya çok yakın.

Projenin liderleri insanların beklentilerini en azından başlangıç aşaması için çok yüksek tutmamaları gerektiğini ve projenin hala test aşamasında olduğunu söylemeyi ihmal etmedi.

Enigma’nın kullanacağı teknolojilerin hala çok yeni olduklarını söyleyen proje ekibi şu açıklamayı yayınladı:

“Bu yenilikçi teknolojilerin hala gelişme sürecinde olduğunun farkındayız. Zaten hazır olan bir platformdan fork ile ayrılmıyoruz, tamamen yeni bir şey üretiyoruz ve bu şeyi üretmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan çok fazla insan var.”

Proje hala test aşamasında olsa bile pek çok yerden ilgi görmeye başlamış gibi görünüyor.

Enigma bu ayın başlarında bir duyuru yayınlamış ve platformunu geliştirmek için teknoloji devlerinden Intel ile işbirliği yaptığını söylemişti.

Enigma test ağını yayınladıktan sonra üç ay içerisinde ana ağı da hazır hale getirmek istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment