Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizlilik Altcoin’inde Güvenlik İhlali: Topluluk Cüzdanı Tamamen Boşaltıldı!

Gizlilik odaklı kripto para projesi Monero (XMR), topluluğa yönelik “kitlesel fonlama sistemi” (CCS) Cüzdanı’nın saldırıya uğradığını duyurdu.

Monero 3 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, ortaya çıkan bir güvenlik ihlali nedeniyle 1 Eylül 2023‘te bir saldırganın Monero CCS cüzdanından 384 bin dolar değerinde 2.675 XMR çaldığını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre cüzdan içerisindeki bakiyenin tamamı boşaltıldı ancak kullanıcılara ödeme yapmak için kullanılan sıcak cüzdana dokunulmadı.

Araştırma şirketi Moonstone Research, saldırganın bu fonları nasıl çaldığını araştırırken ilginç sonuçlarla karşılaştığını kaydetti. Saldırganın parayı farklı cüzdanlara aktardığını belirten Moonstone, 9 işlem cüzdanı keşfettiklerini söyledi.

Monero’nun geliştiricisi Ricardo Spagni ve Luigi cüzdanın şifresinde erişimi olan kişiler olarak yer almaktadır ve söz konusu cüzdan topluluk üyelerinin geliştirme tekliflerini finanse etmektedir.

Alınan bilgilere göre cüzdana son olarak 28 Eylül tarihinde Luigi giriş yaptı ve içerisinde 4,6 XMR‘lik bir bakiye buldu. 2 Eylül‘den itibaren cüzdana herhangi bir transfer gerçekleşmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!