Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Girişimci: Gizlilik Terk Edilirse, Bitcoin Hedeflenen Yere Hiçbir Zaman Ulaşamaz

Güney Kore’de gerçekleşen ve sektörün birçok ünlü isminin katıldığı Deconomy adlı konferansta, Diar’a bir röportaj veren Mastering of Bitcoin adlı kitabın yazarı ve girişimci Andreas Antonopoulos, Bitcoin ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Antonopoulos, gizlilik ve takas edilebilirlik özelliklerinin Bitcoin için esansiyel olduğunu ifade ederken, bunların terk edilmesi ya da arka plana alınması durumunda işlerin iyi gitmeyeceğini ve Bitcoin’in hiçbir zaman hedeflediği yere ulaşamayacağını söyledi.

Kripto para kullanımının şu anda ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ülkelerde çok fazla olduğuna da dikkat çeken başarılı isim, şunları ekledi:

”Kripto paraların çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılmasını herkes istiyor ve bu nihai bir hedef olarak karşımızda duruyor. Ancak, şu anda kripto paraların kullanımı genel olarak ekonomik açıdan felaket yaşayan ülkelerde. Buralarda, Bitcoin’in kendisine bir alan yarattığını söylemek mümkün.”

Başarılı yazar, Bitcoin’in gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kullanılması için ise, koinin prensiplerine sadık kalınması gerektiğini söyledi. Antonopoulos, bu özelliklerin de gizlilik ve takas edilebilirlik olduğunu sözlerine eklerken, şöyle konuştu:

”Bitcoin’in belirli noktalara sabit kalması lazım. Gizlilik bunların başında geliyor. Eğer gizlilik ve takas edilebilirlik gibi özellikleri ortadan kaldırırsanız, o zaman üç aşağı beş yukarı zaten kripto paraları ortadan kaldırmış olursunuz. O yüzden dünya çapında bir adaptasyon isteniyorsa, yapılması gereken esas şey, temel prensiplere sadık kalmak olmalı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment