Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı, Son Konuşmasında Kripto Para Regülasyonlarına Değindi

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu SEC’in başkanı Jay Clayton, yaptığı son açıklamada kripto para sektöründeki regülasyonlara değindi.

Kurumun Washington’da düzenlediği konferansta bazı açıklamalar yapan Clayton, dijital para sektörünün SEC’in ilgi alanında sürekli bir şekilde var olduğunu söyledi. Clayton, mevcut federal yasaların kripto para sektörüne de uygulanabileceği yönünde bir izlenime sahip olduğunu söylerken, şunları ekledi:

”Dijital ürünlerin bulunduğu sektörde, ekip arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yapıyorlar ve sürekli olarak neyi nasıl yapabiliriz sorusunun yanıtını arıyorlar. Bu noktada mevcut federal yasaların kripto para sektörüne de uygulanabileceği konusunda bir izlenime sahibiz. Bunu belirli aşamaları tamamlayarak yapabilme şansımız var.”

Clayton, bilindiği gibi daha önce de, geçtiğimiz yılın sonlarında düzenlenen kapalı bir konferansta oldukça önemli açıklamalar yapmış ve kripto para sektörünün regülasyonunun çok kritik olduğunu ifade etmişti.

SEC, bilindiği gibi geçtiğimiz hafta dijital ürünlerin birer yatırım kontratı olup olmadığı ile ilgili olarak da bir rehber yayınlamış ve bu gündemi bir süreliğine meşgul etmişti.

Başta birçok kişinin dört gözle beklediği ETF kararı olmak üzere, sektördeki birçok kritik konuda söz sahibi olan SEC’in yaklaşımı, gerçekten de kripto para piyasaları için hayati bir önem taşıyor. Gelinen noktada ise, SEC ve Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto para regülasyonları konusunda yavaş ama garanti adımlar atmaya çalıştıklarını söylemek, pek de yanlış olmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment