Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Analistinden Bitcoin İçin Dörtlü Boğa Sinyali: Yeni Ralli Mi Geliyor?

On-chain veri platformu Glassnode’un baş analisti, dört göstergeli bir indikatör paylaşarak Bitcoin’in (BTC) ralli başlangıcında olduğunu ima etti.

Glassnode analisti “Checkmate” yakın zaman önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bitcoin’de dört on-chain verisinin ortak bir şekilde ele alındığı bir grafik paylaştı. Paylaşılan grafiğe göre Bitcoin, dört göstergenin üç tanesi aşırı noktaya geldiğinde bir zirve ya da dip yapmış oluyor.

Resim

Bir varlığın piyasa değeri ile ortalama maliyetinin oranı olan MVRV (Market Value to Realized Value), Bitcoin madencilerinin 1 yıllık hareketli ortalamasına kıyasla ne kadar kazandığını gösteren Puell Multiple, kar ve zarar arasındaki oranı gösteren SOPR (The Spent Output Profit Ratio) ve Bitcoin’in uzun vadeli sahiplerinin risk iştahının dengesini gösteren Reserve Risk göstergelerini birleştiren analist, söz konusunu verilerden üç tanesi aşırı noktaya geldiğinde trendin değişlik yaşadığını dile getirdi.

Paylaşılan grafiğe göre 2012 ve 2019 yıllarında büyük ralli öncesi sinyal veren gösterge, Bitcoin’in geçtiğimiz yıl sonunda yaşadığı düşüş sırasında da benzer sinyali vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!