Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode: Bitcoin 18 Haftadır Bullish Bölgede

Araştırma firması Glassnode Bitcoin için hazırladığı haftalık raporu yayınladı ve Bitcoin’in 18 haftadır bullish bölgede olduğunu açıkladı. Bitcoin fiyatında geçen hafta yaşanan düşüşü inceleyen Glassnode ekibi, Bitcoin’in bu düşüşe rağmen iyi durumda olduğunu ve orta vadede değer kazanmayı sürdüreceğini belirtti.

Bitcoin 11 bin dolar seviyesini test etmeyi sürdürürken analistler BTC’nin ne yönde hareket edeceği konusunda kararsızlar. Bu soruya yanıt bulmaya çalışan Glassnode ekibi bu haftaki raporunda Bitcoin’in genel durumunu inceledi. Ağ durumu, likidite gibi ölçütlere yer veren Glassnode bu araştırması sonucunda Bitcoin’in hala bullish bölgede olduğu kanısına vardı.

Glassnode Raporundan Öne Çıkanlar

  • Ağın genel durumu: Bitcoin ağının büyüme hızında ve ağ hareketliliğinde geçen haftaya kıyasla bir düşüş gözlemlendi. Geçen hafta 100 üzerinden 74 puan alan Bitcoin bu hafta ancak 64 alabildi. Bitcoin ağındaki yeni adreslerin azalması; ağın büyüme hızının 8 puan düşmesine yol açtı. Toplam işlem sayısındaki düşüş ise ağ hareketliliğinin 10 puan düşmesiyle sonuçlandı.
  • Likidite: Piyasadaki likidite geçen haftaya kıyasla 1 puan artıp 56 puana çıktı. Artık borsalara daha az para girişi olduğu için ticaret hacminde bir düşüş gözlemlendi. Fakat likiditeyi artıran şey Bitcoin ağı içerisinde (on-chain) yapılan işlemler oldu.
  • Yatırımcı algısı: Piyasadaki algı hafta bazında 2 puan iyileşip 45’e çıktı. Bunun başlıca sebebi kısa vadeli BTC yatırımcılarının geçen hafta toplu satış yapıp kar etmiş olmaları.

Tüm bu veriler aslında Bitcoin’in pek çok açıdan hala iyi durumda olduğunu göstermekte. Glassnode ekibi de yaptığı bu gözlemler sonucunda Bitcoin’in hala bullish bölgede olduğunu açıkladı. Bullish’in yanı sıra bearish ve “geçiş aşaması” gibi bölgelere de giriş yapabilen Bitcoin, 18 haftadır bullish bir performans sergilemekte.

Fiyatın Yükselmesine Yol Açar mı?

Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyon kendisini günümüzde hissettirmeye devam ediyor. Glassnode; Bitcoin’in bir süredir 11 bin dolar barajını aşmakta zorlanmasını bu korelasyona bağlamakta. Fakat artık geleneksel yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladığı düşünülen Bitcoin bu trend sayesinde değer kazanmaya başlayabilir.

Glassnode araştırmasına göre Bitcoin hem kısıtlı arzı hem de gitgide büyüyen kullanıcı kitlesi sayesinde orta vadede yukarı yönlü bir grafik çizebilir. Bu noktada aktif adres sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştığını belirten Glassnode ekibi, bunun zamanla fiyata da yansıyacağı kanısında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment