Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Kurucusu Müjdeyi Verdi: Bitcoin ve Kripto Paralarda Altcoin Sezonu Hazırlığı!

Glassnode kurucusu Yann Allemann, Bitcoin ve kripto paralarda altcoin sezonunu işaret eden sinyallerin ortaya çıktığına dikkat çekti.

Kripto para piyasası uzun süredir beklediği yükseliş eğrisini yakalayamamışken Yann Allemann’dan altcoin sezonu açıklaması geldi. Kurucu 31 Ağustos tarihinde paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı kazandığın zaferin ardından yaşanan Ethereum (ETH) yükselişini temel alan bir altcoin sezonu tahmini yürüttü.

Grayscale haberinin ardından Ethereum fiyatının 1.700 doları kırmasını işaret eden kurucu, beraberinde bir altcoin sezonu için sinyaller verdiğini ve bu olası yükselişin bir noktada Bitcoin hakimiyetiyle sonuçlanacağını iddia etti.

Bitcoin-altcoin döngüsü olarak adlandırılan grafikten yola çıkan Allemann’ın tahmininin ardından altcoinler düşüş yaşamış olsa da analiste göre piyasa dinamikleri büyük bir harekete hazırlanıyor.

Allemann’ın senaryosunda yer alan şu ihtimaller öne çıkan nokta oldu:

Piyasadaki yükselişin ortasında altcoin sinyali Bitcoin hakimiyetine dönüşüyor. ETH ve altcoinler, yaklaşmakta olan altcoin sezonunun ilk işaretleri ortaya çıktıkça daha güçlü sistem dinamiklerinden yararlanacak. ETH devam eden boğa piyasasında büyüyor ve fiyatı 1.736 dolara yükselerek 1.700 dolarlık direnci aşıyor. Binance Coin, Ripple, Cardano, Dogecoin, Solana, Tron ve Polygon da kar furyasına katılıyor.

Yaşanacak bu altcoin yükselişinin bir noktadan sonra Bitcoin hakimiyetine kayacağını güçlü piyasa dinamiklerinin yatırımcılar için önemli potansiyeller barındırdığının altını çizdi. Öte yandan regülatif baskıların ve hacim eksikliğinin yarattığı negatif atmosfer kripto para piyasası için belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Kurucunun açıklamasında, Ethereum’un geçtiğimiz günlerde yaşadığı arkasında yükselişi arkasında yer alan altcoinler listesinde ise Binance Coin (BNB), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Tron (TRX) ve Polygon (MATIC) yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!