Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Kurucusundan Bitcoin Analizi: Beklenen Ralli Gecikecek Mi?

Glassnode kurucusu Yann Allemann, dolar endeksini işaret ederek yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Bitcoin (BTC) rallisinin gecikebileceğini ima etti.

Yann Alleman sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderide, dolar endeksinin (DXY) şu anda güçlü olduğuna değindi ve yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Bitcoin rallisinin gecikebileceğini söyledi.

Bitcoin ile ters korele bir şekilde hareket eden DXY’nin önce 106-107 seviyelerine çıkacağını öne süren Alleman, bu seviyenin dönüm noktası olabileceğini düşünüyor. Söz konusu bölgeden başlayan ve 92 seviyelerine kadar yaşanan bir düşüş ile birlikte Bitcoin’de büyük yükselişler görülebilir.

Resim

Bitcoin’de yaşanan son zamanlardaki düşüşün nedenlerden birinin ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelebilecek faiz artırımı olduğunu belirten kurucu, bu nedenle yatırımcıların çekingen davrandığını ve rüzgarın henüz ters estiğini dile getirdi.

Alleman ayrıca paylaştığı blog yazısında, Bitcoin’in bir toparlanma hareketi ile bir miktar yükseliş yaşadığını ancak spot talebin hala düşük olduğunu vurguladı. Alleman, Bitcoin’in Nasdaq ve S&P500 ile arasındaki korelasyonunun da düşüş yaşadığına dikkat çekerek Bitcoin’in aradaki farkı kapatmak için yükseliş yaşayabileceğini söyledi.

Öte yandan Glassnode geçtiğimiz günlerde, Bitcoin’in olası düşüş senaryosunda 4 önemli seviyeye dikkat çekmişti. Bitcoin için 22.600 ve 22.300 dolar seviyelerinde önemli bir destek bulunduğunu belirten platform, olası bir DXY yükselişinde bu bölgeleri işaret ediyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!