Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Menkul Kıymet Komisyonu, Kripto Para Regülasyonları İçin Yol Gösterdi

Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO), kripto paraların nasıl regüle edilebileceğiyle ilgili tavsiyelerini açıkladı.

IOSCO tarafından yapılan açıklamada, “Bu tavsiyeler, kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak bilinen merkezi kripto-varlık aracılarının yatırımcıların güvenliği ve piyasanın bütünlüğü açısından barındırdığı kayda değer risklere karşı global olarak koordine şekilde bir karşılık verilmesi için merkezi önemdedir.” dendi.

IOSCO, menkul kıymet piyasalarının düzenlenmesinde global olarak yüksek standartlara ulaşılması ve düzenleyici kuruluşlar arasında iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla tavsiyeler oluşturur.

IOSCO’nun tavsiyeleri, merkezi kripto para borsalarının geleneksel finans piyasalarındaki işletme kuralları ile aynı standarda uymasını sağlamak için bir dayanak sunuyor.

Bunlar çıkar çatışması, piyasa manipülasyonu, müşteri varlıklarının korunması, sınır ötesi riskler, teknolojik riskler ve perakende dağılımı gibi altı ana konu başlığını kapsıyor.

IOSCO Başkanı Jean-Paul Servais, “Bundan sonraki odağımız, bu tavsiyelerin uygulamaya geçirilmesi ve böylece IOSCO üyesi kuruluşların kripto varlık piyasaları ve faaliyetleri için getireceği düzenlemelerde bir tutarlılığın sağlanması olacaktır.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!