Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Bitcoin ile Geleneksel Piyasalar Arasındaki Bağ Güçleniyor

Finans devi Goldman Sachs, ana akımın bir parçası haline gelmeyi kripto para piyasası için adeta “iki ucu keskin bir bıçak” olarak tanımladı.

Goldman Sachs ekibi tarafından perşembe günü paylaşılan raporda kripto para piyasasının toplam değerinin Kasım 2021’den beri yüzde 40 oranında azalmış olmasına dikkat çekildi.

Analist ekibine göre bu düşüş, kripto para piyasasında değil, makroekonomik boyutta yaşanan gelişmelerden kaynaklandığı için geçmiş yıllardaki düşüşlerden farklılık gösteriyor.

Analiz raporunda yer alan bilgilere göre ana akımın bir parçası haline gelmek, kripto paraların değerini artırabildiği gibi, onları diğer finansal piyasalarla daha bağlantılı hale getiriyor ve bu da kripto paraya yatırım yapmanın faydalarını azaltıyor.

Goldman Sachs’in raporuna göre Bitcoin’in (BTC) fiyatındaki düşüş ile Fed’in faiz artırma sinyali vermesinin ardından “teknoloji hisselerinde ve yakın tarihli IPO’larda görülen” olumsuz yöndeki hareketlilik arasında bir korelasyon bulunuyor.

Bitcoin ile enflasyon ve teknoloji piyasaları arasındaki bağın vurgulandığı raporda, bitcoin ile faiz oranları ve Amerikan doları arasında ters bir ilişki olduğu belirtildi.

Goldman Sachs raporuna göre kripto para evreninde ilerleyen dönemlerde oluşacak trendlerin de “makroekonomik etmenlere karşı bağışıklığı” olmayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!