Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polkadot’un Üçüncü Müzayedesini Kazanan Astar, 22 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Polkadot’un üçüncü müzayedesini 184 milyon dolara karşılık gelen yaklaşık 10.3 milyon DOT toplayarak kazanan Astar, Polychain ve Alameda Research de dahil olmak üzere birçok şirketten toplamda 22 milyon dolarlık stratejik yatırım aldığını duyurdu.

Resmi olarak 17 Ocak’ta kullanıma sunulan Astar Network, 28 Ocak tarihli basın açıklamasında, finansman turunda elde ettikleri geliri dünya geneline yayılmak için kullanacaklarını açıkladı.

Finansman turunda ayrıca; Alchemy Ventures, Animal Ventures, Crypto.com Capital, Digital Finance Group, GSR, Injective Protocol ve Scytale Ventures yer aldı.

Eski adı Plasm Network olan Japonya merkezli Astar Network, Ethereum Sanal Makinesi’ni, WebAssembly’yi merkeziyetsiz uygulama staking’ini ve katman-2 çözümlerini destekleyen bir Polkadot uygulama katmanıdır. Polkadot’un ana Relaychain’leri akıllı sözleşmeleri desteklemiyor, bu durumda ise Astar devreye girerek akıllı sözleşme geliştiricileri için bu desteği sağlar.

Ayrıca Astar Network, geliştiricilerin akıllı sözleşme veya altyapı oluşturabilmek için “Build2Earn” protokolü tarafından desteklenmektedir.

Beş yıldır geliştirilen Parachain projeleri, Polkadot ekosistemine paralel olarak çalışan blockchain’lerdir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!