Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, Bitcoin Takipçilerini Halving İçin Uyardı

Bankacılık devi Goldman Sachs, birkaç gün sonra yapılacak Bitcoin halving’ini geçmiş yıllara bakarak yorumlayanları uyardı.

20 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen dördüncü Bitcoin halving’i sonrasında blok ödülleri 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek ve günlük olarak dolaşıma giren yeni BTC miktarı yarı yarıya düşecek.

Goldman Sachs analistleri, “Tarihsel olarak geçmişteki üç halving’de halving’den sonra her ne kadar yeni rekorların kırılma süresi değişkenlik gösterse de BTC fiyatında artış oldu. Mevcut makro koşullar göz önüne alınacak olursa geçmiş döngülerden ve halving’in etkisinden anlam çıkarırken dikkatli olunmalı.” dedi.

Aşağıdaki tabloda Bitcoin’in 28 Kasım 2012, 9 Temmuz 2016 ve 11 Mayıs 2020 tarihlerindeki halving’lerden sonraki performansı görülebilir.

BTC's performance after previous halvings.

Makro koşullar, geçmiş halvinglerde Bitcoin fiyatının gidişatı üstünde büyük etki sahibi oldu. 2020’deki halving döneminde Fed, Avrupa Merkez Bankası, Çin Merkez Bankası gibi önde gelen merkez bankalarının para arzında ciddi büyümeler yaşandı.

Bitcoin fiyatı, bu yıl boyunca yaklaşık %50 yükselerek kendi adına yeni bir rekor kırdı. Bazı analistler, halving etkisinin fiyata halihazırda yansımış olduğunu düşünüyor.

Goldman Sachs analistleri, Bitcoin’in orta vadeli performansının arz talep dinamiğine ve Bitcoin ETF’lerine gösterilecek talebe bağlı olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!